Izdelava fasade: pomlad in jesen idealni obdobji

izdelava fasade spomladi

Izdelava fasade vključuje kar nekaj različnih postopkov in korakov, čisto vsak korak pa vsebuje tudi vlago oz. vodo, ki se mora posušiti pred nanosom naslednjega sloja. Ravno to pa je tudi največja težava in tudi največkrat razlog za napake, ki jih je kasneje praktično nemogoče odpraviti, saj se napake skoraj da lahko odpravijo le tako, da se izdelava fasade začne od začetka.

V veliko pomoč nam je tako lahko ravno letni čas. Izdelava fasade spomladi je najboljša izbira. Sicer nekako velja, da tudi jeseni ni nič narobe in je idealen čas, vendar vedite, da je to tudi čas padavin, kar pomeni, da se vam lahko stvari tudi zakasnijo, saj je treba čakati, da se vlaga izsuši, da se lahko izdelava fasade sploh nadaljuje.

Izdelava fasade spomladi je idealna, poleti tudi gre

Nikakor se ne samo omejevati samo na pomlad in jesen, saj je lahko tudi poletje idealno. Materiali se hitro sušijo, pazite le na to, da področje, ki ga delate, ni osončeno in temperatura zraka ni višja od 30 stopinj Celzija. Lahko delate tudi pozimi, če temperatura zraka ni preveč nizka, vendar manj kot 5 stopinj Celzija ne sme biti.

Tudi proizvajalci materialov so se prilagodili na vreme

Si lahko mislite, da se je izdelava fasade nekdaj lahko delala le v res idealnih pogojih, če smo želeli, da je popolna in brez napak? Mimogrede, napake se lahko pojavijo tudi šele čez nekaj let (vidne plošče na površini kot najpogostejše), lahko pa tudi takoj, ko začne zadnji sloj kar odpadati. No, seveda so proizvajalcu tu kar morali narediti korak naprej in tudi uspelo jim je.

Tako lahko dodate dodatke za sušenje in boljše strjevanje, potem dodatke, da je izdelava fasade možna tudi v malo bolj hladnem obdobju, tako da lahko skoraj da rečemo, da se izdelava fasade lahko danes dela skoraj da preko celega leta, le kako krajše obdobje še ni možno.