Kako se davčna blagajna enostavno uporablja?

davčna blagajna a1

Veliko je ljudi, ki imajo poslovno idejo, pa se nikakor ne znajdejo, kako poteka postopek za odprtje podjetja, kako potem poslovanje, kaj je treba imeti in česa ne, kolikšni so stroški, kaj ti stroški vključujejo in nenazadnje, kako poteka izdaja računov. Veliko so namreč slišali, da so obvezne davčne blagajne, vendar je zaradi toliko debat večina ljudi dobila napačno predstavo o tem, da naj bi bila davčna blagajna draga, težavna za uporabo in da je treba nositi s seboj ne vem kakšen računalnik in tiskalnik. Če se boste pogledali pri mobilnem operaterju A1 kakšno davčno blagajno ponujajo , potem boste videli, da imate povsem napačno predstavo. Za samo 10,90 € na mesec boste imeli to blagajno.

Imejte le prenosni tiskalnik

Kot ste si lahko prebrali na tej povezavi, je davčna blagajna povsem enostavna za uporabo. Samo aplikacijo si namestite na mobilni telefon z operacijskim sistemom Android, sledite navodilom za namestitev in že greste lahko k stranki. Ne potrebujete nobenih dodatnih certifikatov in kod. Zdaj pravilno je, da račun, ki vam ga je davčna blagajna generirala, tudi natisnete stranki, ni pa to obvezno, saj lahko original hranite na podjetju, stranki pa kopijo pošljete na mail. Če pa želite račun natisniti, pa imate s seboj prenosni tiskalnik, ki je tako majhen in lahek, da ga lahko nosite s seboj, stane pa tudi kak cenejši okoli 100 €, kar je le začetni strošek nakupa.

Davčna blagajna je dodaten strošek, ampak …

Ugotovili smo torej, da je davčna blagajna nek dodaten strošek, ki ga ima podjetnik, ki posluje z gotovino, a vseeno ta znesek ni tako visok, kot smo si to sprva predstavljali, ko smo računali na tako visoke zneske in ovire pri delu, da se je večini zdelo, da se je bolje izogibali delu, ki vključuje gotovinsko poslovanje, kot pa da bi se davčna blagajna res uporabljala.