Kdaj izgubimo možnost nakupa na dražbi

Sedaj že vemo, kaj pomeni dražba, kako se organizira, čemu služi in vse potrebno, zato da se je lahko tudi udeležimo. In tako smo zbrali vse potrebno ter še samo čakamo datum, ko bo naša dražba na vrsti. Upamo na srečen konec in uspešen konec dražbe.

Izklicna cena in rast te

Ker je za vsak predmet postavljena izklicna cena, ki pomeni začetno ceno in lahko raste vse dokler zadnji ponudnik ne odneha oziroma je še na koncu samo eden. Tako, da niti nimamo predstave do katerega zneska lahko ta naraste. V kolikor na dražbi sodelujemo, upamo, da bomo predmet tudi kupili in bo drugih ponudnikov vse manj. Zato pa je pomembno, da pred dražbo razmislimo, koliko želimo ponuditi za predmet. Na to bo seveda vplivalo tudi to, kaj kupujemo, v kakšnem stanju in seveda, kolikšne so naše finančne sposobnosti, kajti po uspešni dražbi bomo imeli na voljo le nekaj dni, da poravnamo še preostanek izdražene cene.  Tako, da dražba vsem nam ponuja enake možnosti, kdo bo pa uspešen, pa je seveda odvisno samo od naših finančnih možnosti. In, ko so te enkrat presežene, izgubimo možnost nakupa, kajti med nami je nekdo oziroma je več ponudnikov pripravljenih plačati za predmet več.

Ni vse izgubljeno

Glede na to, da morebiti tokrat nismo imeli sreče in so predmet prodali po višji ceni nekomu drugemu, ker sami nismo bili pripravljeni dati več, ni nujno, da odnehamo. Še naprej bodo zanimive dražbe, zaradi česar jih je pomembno spremljati. In vsaka dražba nam nato nudi nove možnosti nakupa. Kar pomeni, da ne vržemo puške v koruzo, kajti mogoče v bližnji prihodnosti bo dražba, ki bo celo prinesla boljše možnosti nakupa kot smo jo imeli tokrat. Torej, možnosti za nakup na dražbi praktično ne izgubimo nikoli, kajti dražbe bodo še vedno na voljo. drazbe123