Klasično masivno pohištvo

Kuhinja iz masivnega lesa

Masivni les daje prostoru svoj značilni pečat. Pohištvo iz masivnega lesa ima bolj gosposki značaj in kaže lastnikov prefinjeni okus. Masivno pohištvo je trajnejše in ob pravilni negi ima dolgo življenjsko dobo. Njegovi edini »sovražniki« oziroma uničevalci so razni trdoglavi, ki vanj vrtajo luknjice in lesni črvi. Vendar tudi s pravilno zaščito, lahko škodljivcem preprečimo dostop. V 90-tih letih 20. stoletja se je pojavil trend masivnega pohištva, ki ima starinski videz in je že v osnovi poln luknjic trdoglavov. Kakšne manjše poškodbe je mogoče z brušenjem enostavno odstraniti. Masivno pohištvo ima zelo visoko ceno in je najdražje pohištvo. Tisti kosi pohištva, ki so izdelani iz dražjega lesa izstopajo in lahko dosegajo astronomske cene. Zaradi svoje vzdržljivosti je takšno pohištvo za več generacij. Slaba lastnost masivnega pohištva je predvsem njegova teža, ki je lahko v primeru težjih vrst lesa precej velika.

Še vedno je najbolj cenjeno masivno pohištvo, ki pa si ga z rastjo proizvodnih in transportnih stroškov danes marsikdo težko privošči. Masivno pohištvo izdelajo iz lesa vrst iglavcev ali listavcev. Drevesne vrste so si med seboj zelo različne, zato morajo biti izdelovalci pohištva posebej pozorni, kateri masivni les bodo izbrali za specifično uporabo.

Klasičen stil masivnega pohištva že na prvi pogled deluje izredno bogato, tako v detajlih, kot tudi v izbranih materialih in dodatkih. Takšno pohištvo najbolj pride do izraza v velikih prostorih z dovolj naravne svetlobe oziroma razsvetljava mora biti temu primerno načrtovana.

Masiven les je izbran material, ki zagotovo izraža visoko kvalitetno pohištvo v klasičnem stilu. Ne manjka pa tudi detajlov iz zlate ali srebrne folije, ročajev iz kovanega železa, itd. Za celovito zaključitev podobe prostora v klasičnem stilu je potrebno razmisliti, tudi o tapetah, s katerimi boste preoblekli stene, o izboru poda (parket, laminati…) ter navsezadnje tudi o stropih, ki običajno zajemajo štukature.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.