Profesionalno izvedena obnova strehe

libela obnova strehe

Streha pokriva največ vidne površine, zato je poleg fasade najopaznejši element vaše hiše. Če opravljate redne preglede, boste zelo hitro opazili, če je vaša streha poškodovana ali dotrajana. Mogoče imate le nekaj uničenih ali dotrajanih strešnikov in bo obnova strehe povsem dovolj.

Če je poškodb preveč oziroma, če se poleg dotrajanosti pojavlja tudi gnitje določenih delov ostrešja, potem boste morali razmisliti o njeni zamenjavi. Torej, preden poiščete najboljšega izvajalca krovskih del, se morate odločiti, ali bo potrebna obnova strehe ali nova streha. Morda bo še najbolje, da to odločitev prepustite strokovnjaku, ki je specializiran tako za obnovo kot za zamenjavo strehe.

Bo potrebna obnova strehe ali nova streha?

Izberite izvajalca, ki ponuja brezplačen ogled in vam lahko tudi izdela informativni izračun stroškov za obe možnosti. Obnova strehe poteka tako, da specialist za obnovo najprej pregleda vašo streho in poda svojo oceno. Pove vam, katere dele je nujno zamenjati in katere dele lahko obnovijo.

Sporoči vam tudi ostale ugotovitve, ki lahko pomembno vplivajo na to, kako bo potekala obnova strehe, kot je npr. prisotnost večjih razpok, ki lahko zamakajo ali počeni in polomljeni strešniki. Potem boste morali poklicati strokovnega izvajalca krovskih del, ki bo hišo ustrezno zaščitil in jo pripravil na pranje strehe. Potem bo zamenjal poškodovane in dotrajane strešnike ter leseno ogrodje ostrešja.

libelagroup obnova strehe

Kaj še vključuje obnova strehe?

Po prvem pranju strehe lahko je potrebno mesta, kjer so opaženi plesen, mah in lišaji premazati z belilom. Včasih je potrebno med pranjem uporabiti Biocid, ki se ga nanese na leseno ogrodje. Potem sledi drugo pranje, s katerim se poleg umazanije in cvetnega prahu odstranijo ostanki belila in vsi ostali površinski onesnaževalci.

Seveda se tu obnova strehe šele dobro začne, saj potem sledi nanos veziva, katerega naloga je, da okrepi zgornjo površino strešnikov. S tem bo tudi bolj obstojen kasnejši nanos barve. Po prvem nanosu veziva sledi še drugi. Potem sledi še nanos 100 % akrilnega barvnega premaza z vsebnostjo Biocida in kasneje še barvanje v izbrani barvi ter končni premaz, ki vaši strehi doda še zadnjo zaščito in poskrbi za poseben sijaj.