Če bo les neprestano v kontaktu z vodo ali vlago, uporabite za to primerno zaščito

vakuumska impregnacija lesa

Glede na to, da je les naraven material, je posledično tudi izredno pogosto uporabljen. Sicer je prišlo do poskusov zamenjave lesa z umetnimi materiali, vendar pa so se ljudje ponovno začeli vračati k lesu, ker je že na prvi pogled popolnoma drugačen, bolj naraven. Vendar pa imamo lahko z uporabo lesa tudi težave, če le – ta ni pravilno zaščiten, v kolikor ga boste uporabljali tam, kjer je neprestana vlaga.

Nobena zaščita namreč ne bo dobra, le če se izvede vakuumska impregnacija lesa ste lahko popolnoma mirni in vas vsak dež in vsaka rosa ne bosta motili v takšni meri, da bi les prekrivali s kakšnim pokrivalom. Vakuumska impregnacija lesa se naredi v posebnih komorah s posebnim postopkom in nikakor tega postopka ne morete opravljati doma. Takšna impregnacija lesa je pravzaprav globinska in ravno zato ste lahko tako prepričani, da bo les ostal takšen, kot je bil na samem začetku, tudi če ima kakšne prereze, saj gre impregnacija lesa s tem postopkom tudi v najbolj globoke zareze.

Takšna impregnacija lesa se izvaja pri nas pri podjetju Silvaprodukt, ki je popolnoma specializirano za najrazličnejše premaze lesa in njegovo zaščito, torej ste lahko z njihovimi strokovnjaki popolnoma brez skrbi. Če se izvede impregnacija lesa, potem je lahko les tudi popolnoma namočen v vodo, pa se mu ne bo nič zgodilo, zato je ta postopek primeren tudi za pilote v morski vode, za ograje in vrtno pohištvo, za lesene tlakovce, nosilne elemente in podobno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.