Futsal Slovenija – Siliko v izdihljajih do 3 točk

siliko - dobrepolje - futsal slovenija

V 14. krogu Prve lige – Futsal Slovenija, je petkov večer postregel s pravo futsal poslastico. V športni dvorani Antona Slomška na Vrhniki, sta se udarila domači Siliko in gostujoči FK Dobrepolje. Domači so na tekmi veljali za absolutne favorite, saj gostom v prvih 13. krogih ni uspelo osvojiti niti ene same točke.

14. krog Prve lige – Futsal Slovenija

 

Siliko je po prvem sodniškem žvižgu začel silovito, kljub oslabljeni zasedbi, saj so tekmo izpustili nekateri nosilci igre. Že eno izmed prvih priložosti je izkoristil Jandrić, ko je v 2. minuti tekme domače popeljal v vodstvo z 1:0. Ob ponovem pritisku na obrambo gostov je izgledalo, kot da nas na Vrhniki čaka prava golijada v mreži Dobrepolja, a je ravno strelec prvega zadetka Jandrić, v 5. minuti po napaki, samega pred vrati pustil Andolška, ki je rezultat izenačil na 1:1.

Siliko je nadaljeval s pritiski, nekaj lepih priložnosti so tako v prvih 10 minutah igrah zapravili Suban, Janež in Vesel. V 12. minuti igre je Janež z lobom že premagal gostujočega vrataraja, a je branilec Dobrepolja žogo uspel pravočasno izbiti iz golove črte.

Druga polovica prvega polčasa, pa je kljub pritiskom Vrhnike, pripadla gostom. V 14. in 16. minuti je domačega vratarja Berzelaka kar dvakrat rešila vratnica, gosti pa so s trdo obrambo čakali na svojo priložnost. Po lepi akciji se je ob koncu polčasa priložnost ponudila Škulju, ki je žogo poslal v mrežo domačih v 19. minuti srečanja, le dobro minuto pred odmorom.

Hladen tuš za domače in rezultat na semaforju je ob koncu prvega polčasa 14. kroga Prve lige – Futsal Slovenija – kazal 1:2 v prid FK Dobrepolje.

 

futsal slovenija 2
Futsal Slovenija – Vrhnika – Dobrepolje

Drugi polčas

 

Drugi polčas so Vrhničani ponovno začeli s pritiskom po celem igrišču in si že takoj priigrali nekaj priložnosti. Nevarno sta zapretila Janež in Muratagić, a tudi tokrat brez uspeha. V 28. minuti pa se je pritisk končno obrestoval. Po hitrem proti napadu je mrežo prvič na srečanju uspelo z lepim strelom v zgornji kot, zatresti Muratagiću.

Tekma se je po izenačenju razživela, dokler v 33. minuti srečanja, domači niso izpolnili bonusa 5 prekrškov, kar je pomenilo da bi vsak morebitni naslednji prekršek bil kaznovan z neposrednim prostim strelom. Gosti so se jim s 5 prekrški prav tako pridružili v 35. minuti in najbolj zanimiva tekma kroga Prve lige – Futsal Slovenija je bila popolnoma odprta.

V 36. minuti je nespametno nad nasprotnikom napravil prekršek Blaž Končan in gosti so ob neposrednem prostem strelu imeli odlično priložnost, da tekmo spreobrnejo v svojo korist. Prosti strel je malce nerodno izvajal Alen Blatnik in gol popolnoma zgrešil. Takoj po zgrešenem strelu je sledila minuta odmora domače klopi.

Po končanem time-outu, so 3 minute pred koncem srečanja, domači v napad poslali še svojega vratarja Berzelaka. Sledili so poizkusi in kombinacije Vrhničanov, a so jim strjene vrste gostov ponujale malo prostora in pogosto prekinjali akcije. Ko je že vse kazalo, da se bo tekma končala z neodločenim izzidom, je ob uigrani akciji Silika sam pred golom ostal Cjuha in le minuto in 16 sekund pred koncem srečanja zabil svoj prvi gol na tekmi. Kočni rezultat 3:2 v prid domače ekipe iz Vrhnike.

Sledilo je veselje vodstva in domače klopi, saj so za 3 nove točke trepetali vse do zadnje sekunde srečanja.

 

futsal slovenija 3
14.krog – Siliko Vrhnika – Dobrepolje

Tri točke ostajajo doma

 

Res škoda, da to neverjetno dramo 14. kroga Prve lige – Futsal Slovenija, domači navijači niso mogli spremljati iz tribun Vrhniške dvorane, verjetno bi bila zmaga in veselje še toliko bolj slajše ob prigaranih novih točkah. Tekmo so odločili mirni živci in pa uigranost napadov v domačih vrstah. Strateg Silika Milivoje Simeunović pa je zopet dokazal, da je ekspert za končnice, kamor futsal klub iz Vrhnike tudi letos definitivno sodi.