Granulom je le ena od zobnih bolezni

granulom

Na spletni strani podjetja Ustna medicina je predstavljeno marsikaj v povezavi z našimi zobmi. Med predstavitvami so vključene tudi različne bolezni, ki nas lahko prizadenejo v povezavi z našimi zobmi. Granulom je ena od bolj pogostih bolezni, ki nas lahko prizadenejo. Granulom simptomi so v resnici dokaj specifični. Če se nam v ustih občasno ali pogosto pojavljajo bolečine in imamo ob tem neprijetne občutke, so to lahko že prvi znaki granuloma. Granulom je bolezen, ki pred tem vključuje dogodke, ki nas pravzaprav lahko pripeljejo do njega.

Teh dogodkov je seveda več. Vzrok je lahko obsežna zobna gniloba, stara in dotrajana amalgamska ali bela plomba, protetična prevleka, lahko pa nam je počila zobna krona ali celo korenina zoba, lahko, da je bilo koreninsko zdravljenje že od samega začetka napačno …

Granulom simptomi pa seveda sledijo po teh naštetih dogodkih. Granulom je torej kronični vnetni proces organizma in njegovih imunskih celic, ki je posledica delovanja bakterij iz koreninskega kanala zoba, v katerem je zobni živec- Te bakterije razgradijo čeljustno kost in poleg poškodbe zoba povzročijo tudi okužbo živca. Granulom moramo pozdraviti pravočasno. V nasprotnem primeru lahko pride do izgube zoba. Granulom ima lahko tudi negativen vpliv na začetek in potek številnih drugih bolezni, npr. bolezni srčno-žilnega sistema, sladkorne in podobnih bolezni. Granulom se zdravi tako, da odstranimo živec iz zoba, pozdravimo kanale in jih napolnimo s posebnim materialom. Granulom je torej bolezen, s katero se moramo pravočasno soočiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.