Ionizator vode za alkalno ionizirano vodo

ionizirana vitalna voda

Ionizator vode je najsodobnejši dosežek na področju obdelave vode. Ko običajna voda vstopi v ionizator vode, se najprej temeljito prečisti, kar omogoča dvostopenjski filtrirni sistem v ionizatorju, ki z aktivnim ogljem in UV-membrano pred ionizacijo iz vode odstrani vse škodljive snovi in kemikalije. Nato prečiščena voda vstopi v proces ionizacije. Tovrstni proces omogočajo s platino prevlečene elektrode iz titana, na katerih poteka elektroliza vode. Pri procesu ionizacije v ionizatorju nastaneta dve vrsti vode, in sicer alkalna ionizirana voda in kisla ionizirana voda. Z ionizacijo nastane tudi Vitalna voda, ki je alkalna oziroma bazična ionizirana voda, njen pH znaša med 8,0 in 9,9.

Ionizator vode za Vitalno vodo

Voda omenjene blagovne znamke, ki jo proizvaja ionizator vode, je ionizirana voda z alkalnim pH, ima enake lastnosti kot živa voda, ki jo je v tridesetih letih prejšnjega stoletja odkril dr. Henri Coanda v Himalaji. Alkalna ionizirana voda je kristalno čista voda, saj jo ionizator vode predhodno temeljito prefiltrira, pri čemer se iz vode odstranijo različne snovi, na primer klor, organska onesnaženja, hormoni, kloroform, trihalometani, poliklorirani bifenili, azbest, svinec, težke kovine, pesticidi in nitrati. Ker se voda pri ionizaciji, ki poteka v ionizatorju vode, obogati z aktivnim vodikom, učinkovitim naravnim antioksidantom, deluje alkalna ionizirana voda kot zelo dober antioksidant v telesu, ki nevtralizira škodljive proste radikale. Poleg tega se voda pri procesu ionizacije obogati z minerali, kot sta kalcij in magnezij. Zato alkalna ionizirana voda zelo dobro učinkuje tudi pri zakisanosti telesa ali acidozi, ko se poveča potreba po mineralih. Kalcij in magnezij kot bazična minerala v alkalni ionizirani vodi sodelujeta pri uravnavanju kislinsko-bazičnega ravnovesja, saj nevtralizirata kisle produkte presnove in tako odpravljata zakisanost telesa.

Kako močan antioksidant je Vitalna voda?

Moč antioksidantov se določa z oksidacijsko-redukcijskim potencialom (ORP). Pri vodi je ORP zelo pomemben, saj pove, koliko aktivnega vodika, ki je močan naravni antioksidant, je v vodi. Bolj ko je ORP vode negativen, več aktivnega vodika je v njej in tem močnejši antioksidant je voda. Vitalna voda je zelo močan naravni antioksidant, njen ORP znaša –610 mV.