Listi oljke zelo dobro učinkujejo na zdravje človeka

Listi oljke

Tudi znanstveniki so potrdili, da oljčni listi zelo dobro učinkujejo na zdravje človeka. Oljčni listi oz. listi oljke so se skozi različne znanstvene raziskave pokazali kot najbolj koristni pri odpravljanju težav visokega krvnega tlaka, kar je v moderni dobi zelo pogosta zdravstvena težava mnogih ljudi. Pri testiranju so zdravniki – znanstveniki uporabljali kapsule z izvlečkom, ki jih proizvajajo listi oljke oz. oljčni listi.

Pri samem testiranju so ugotovili še eno zelo dobro lastnost tega zdravila, in sicer da znižuje koncentracijo slabega LDL holesterola. Zaradi izredno pozitivnih rezultatov raziskav, so se odločili, da bodo Svetovni Zdravstveni Organizaciji (SZO ang. WHO) predlagali, da se oljčni listi uvrstijo na seznam zdravil za zdravljenje pacientov z blago povišanim krvnim tlakom. Oljčni listi pa imajo tudi druge izredno pozitivne učinke, kot so npr. splošno počutje človeka, dvig življenjske energije, izboljšanje delovanja imunskega sistema, odpravljanje utrujenosti, ščitijo zdrave celice in še mnoge druge pozitivne učinke na zdravje človeškega organizma.

Oljčni listi tudi pomagajo preboleti prehlad ali ga celo preprečiti, pri nekaterih ljudeh pomagajo celo pri revmatičnih obolenjih, težavah s kožo, blažijo oz. preprečujejo tudi določene tipe sladkorne bolezni, saj povečujejo sproščanje inzulina, ki ga sprošča krvni sladkor in v nekaterih primerih celo izboljšajo odstranjevanje krvnega sladkorja iz tkiva. Torej, dejstvo je, da oljčni listi izredno dobro učinkujejo na zdravje človeka in na človekovo splošno počutje, zato se priporoča uživanje le – teh oz. njihovega izvlečka v obliki kapsul tako odraslim kot tudi otrokom. Priporočena doza je 1 do 3 petsto miligramske kapsule dnevno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.