Masaže bi morale biti del našega življenja

Ayurvedska masaža

Prevečkrat se zgodi, da smo preutrujeni ali pa nas boli kak del našega telesa. To se ponavadi zgodi zaradi preutrujenost ali prevelike fizične preobremenjenosti. Strokovnjaki bo nam v taki situaciji svetovali masažo. Poznamo več različnih vrst masaž. Ena od oblik zelo kvalitetnih masaž je tudi ayurvedska masaža, ki jo ponujajo že številna slovenka podjetja, ki se ukvarjajo z masažami in podobnimi dejavnostmi.

Ayurvedska masaža je res posebna oblika masaže. Ayurvedska masaža temelji na spoznanju ter miselnosti, da smo ljudje celota duha in telesa. Vsak človek je zase svet, vendar ayurvedska masaža temelji na dejstvu, da ljudi v grobem delimo na tri tipe in še na podtipe. Vsak tip človeka naj bi se prehranjeval po posebnih pravilih, prav tako naj bi delal telesne vaje, ki so izbrane za določen tip človeka … Tudi vrsta masaže je odvisna od tega, kateremu tipu človeka pripadamo.

Ayurvedska masaža je dobila ime po besedi ayurveda, to pa je veda o življenju. Ayurvedska masaža v človeku vzpostavlja uravnoteženo, zdravo ter predvsem dolgo življenje. To dejstvo je za današnjega človeka zelo pomembno. Ayurvedska masaža od nas zahteva, da se pred masažo pregledamo, in sicer da ugotovimo, kje natančno je prišlo v našem telesu in duhu do težave. Masaža te vrste se seveda izvaja individualno. To pomeni, da se za vsakega posameznika določi zanj primerna terapija. Tovrstna masaža se izvaja s toplimi zeliščnimi olji po načelih indijske medicine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.