Nakup zlata, kot naložba za naprej

Zlati kovanci

Zlato, ta kovina je že davni zgodovina bila opevana in zaželena. Skozi čas se to kaj preveč ni spreminjalo in še danes je to zelo zanimiva dobrina, saj njegova cena še kar naprej raste in se spreminja. Analitiki so zelo različnih mnenj o vlaganju in nakupu drage kovine. Nekateri to priporočajo na dolgi rok, nekateri pa so zelo negativnega mnenja o takih investicijah. Nekaj mesecev smo spremljali dogajanje na trgih in povpraševali različne poklice in osebja za mnenja in smo spoznali kar precej negativno stran zlata kot pa pozitivno.

Je vlaganje v zlato prava odločitev?

Našli smo kar nekaj razlogov zakaj ne bi smeli vlagati v zlato. Kot prvi razlog so krivi precej naslovnice časopisov oz. mediji. Saj poročajo o neki situaciji predvsem v zamiku in preden bi si nakupili prvo palico zlata, bi že bili opeharjeni, saj se cene zlata konstantno spreminjajo. Poleg spreminjanje cen je tudi tukaj igra finančnega mehurčka. Deluje tako, da ko se cene neke dobrine tako višajo in napihujejo balonček. Vendar ta balonček mora enkrat počiti. Zato v primeru porasta kupovanja zlata je bolje da se ne prepustite toku. Saj bo v kratkem času nastala sprememba. Morate se tudi zavedati da prekupčevanje z zlatom ne boste preveč obogateli, če niste že v startu bogataš.

Če pa ste se že odločili za nakup in imate pri sebi nekaj zlata vas pa moramo opomniti na dogajanje v ozadju, ki ga ne vidimo. Vaš največji sovražnik so prav špekulanti in firme, ki se ukvarjajo s preprodajo dragih kovin, saj ves ta čas mešajo zrak in zvišujejo cene zlata. Ko bodo določili maksimalno vsoto bodo vložili svoje prihranke , ter počili ta ekonomski balonček. Potem je le vprašanje koliko je vrednost vašega zlata. Zato je bolje zelo pretehtati odločitev o vlaganju prihrankov v težje kovine ali nakupu, saj ne zgleda vse tako dobro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.