Nov Renault Megane bo tokrat na voljo v dveh različicah

renault-meganeKot je že poznano, je za vse avtomobile značilno, da ko so na trgu uspešni, da jih proizvajalci čez leta izboljšujejo. Enako drži tudi za novi Renault Megane, ki prihaja tudi v naše kraje v dveh različicah. In sicer sta to Renault Megane in njegov brat Renault Megane GT. S seboj pa prinašata veliko razvojnih novosti, saj sta oba oblikovana v skladu z današnjim modernim videzom in opremljena z najnovejšo tehnologijo. V nadaljevanju si bomo pogledali, kakšne so razlike med njima in tudi kaj na splošno sam Renault Megane obljublja sodobnim voznikom.

 

Kako se Renault Megane GT razlikuje od svojega dvojčka?

Kot smo že povedali, je Renault Megane na poti na trg v dveh variantah. V čem pa se razlikujeta Renault Megane in njegov dvojček GT pa si bomo pogledali zdajle.
Čeprav gre za popolnoma enako vozilo, se različica GT razlikuje v marsičem, saj ker gre za podvrsto samega modela, so temu prirejene tudi tehnične lastnosti. Tako bo na primer štirikolesno krmiljenje prisotno le pri modelu GT, ki pa bo tudi v celoti bolj športno dodelan kar se tiče notranjosti in tudi samega podvozja. Namreč, že sama kratica, Gran Turismo pomeni, da je to vozilo visoke zmogljivosti, bolj športno oblikovan, tako zunaj kot znotraj, a je še vedno narejen tako, da je čim bolj udoben in namenjen za vsakdanjo uporabo, za razliko od tistih pravih dirkalnih avtomobilov, ki so narejeni izključno za dirkalne namene.

Torej takle Renault Megane, še vedno daje občutek športnega vozila in kot smo že omenili, vsebuje tudi 4Control štirikolesno krmiljenje, ki do hitrosti šestdeset kilometrov na uro zadnja kolesa obrača v nasprotno smer in tako omogoči veliko lažjo obvladljivost samega vozila. Na voljo pa bosta dve možnosti, in sicer sta to tisti, ki bo uporabljal za gorivo bencin drugi pa diesel. Ta drugi pa je ravno tako na voljo z menjalnikom EDC kot tisti na bencin, le da bo ta imel še eno stopnjo več od tistega, ki za gorivo uporablja bencin.