Oskrba na domu naj bo čim bolj ugodna in kakovostna

Oskrba na domu

Pri nas se je pojavil nov poklic, eden od poklicev prihodnosti, glede na to, da so domovi za ostarele prenapolnjeni, v domovih zaposlene sestre pa do vratu v gneči, kar pomeni, da nimajo časa ustrezno poskrbeti za vse svoje onemogle varovance. Če se k temu prištejejo še vrtoglavi zneski, ki jih je treba odšteti za prostor v domu za ostarele, bo marsikatera oseba za svojega onemoglega sorodnika ali enega od staršev ali starih staršev iskala drugo možnost. Nova možnost je sestavljena iz treh besed: oskrba na domu. Nudi jo več podjetij. Eno izmed podjetij, ki nudi kakovostno in hkrati ugodno storitev oskrba na domu, je podjetje CCO, ponudbo najdete na povezavi http://www.cco.si/oskrba-na-domu/.

Oskrba na domu lahko prepreči tudi poškodbo

Poleg očitnih najbolj osnovnih opravil, kot sta hrana in higiena, pa oskrba na domu zajema še nekaj več. Podjetja so naredila korak dalje. Skrbno izbrani in odgovorni negovalci namreč nudijo tudi varstvo onemogle osebe. Vse več ljudi prizadene grozna bolezen možganov, za katero na žalost še niso našli zdravila. Ta bolezen se imenuje demenca, oseba pa dementna. Ker dementna oseba ni sposobna skrbeti sama zase, je zanjo oskrba na domu odlična rešitev. Negovalec pride k onemogli osebi na dom in pazi nanjo, da ne poškoduje sebe ali škodi komu drugemu, saj je znano, da lahko takšna oseba povzroči na primer požar, hkrati pa negovalec osebi krajša čas.

Oskrba na domu tudi izven doma

Dementne osebe niso edine onemogle osebe, ki potrebujejo nekoga, da jih varuje in jim obenem dela družbo. Vsi ljudje so družbena bitja in družbo potrebujejo, da ostanejo mentalno zdravi in je njihovo razpoloženje boljše. Obseg storitve oskrba na domu je vsekakor širši, kot bi si kdo mislil na začetku. Za starostnike je izjemnega pomena, da se gibajo. Negovalec za storitev oskrba na domu je hkrati spremljevalec varovanca ne le na zdravstvenih pregledih, temveč tudi na sprehodu ali kakšni drugi obliki druženja. Ne sme se pozabiti, da niso vse onemogle osebe starejše ali mentalno bolje, tudi nekateri mladi oslabijo. Za te je še kako pomembna kakovostna družba, ki jo nudi negovalec.