Pametna žarnica je kot šparovček

pametna žarnica

Ena od pametnih naprav se imenuje pametna žarnica. Gre za žarnico LED: te žarnice imajo diodo, ki sveti ob prevajanju električnega toka. Žarnice z diodo pretvorijo električno energijo v svetlobo, kar počnejo veliko bolj učinkovito in bolj varčno kot navadne – ne pametne – žarnice. Žarnica, ki je pametna žarnica, pa dovoljuje prilagajanje intenzivnosti svetlobe. Pametno žarnico se lahko upravlja na daljavo. Med naprave IoT (izhaja iz angleške besedne zveze Internet of Things, po slovensko so to internetne stvari) zato spada tudi pametna žarnica. S pametno osvetljavo se privarčuje z energijo. Privarčevana energija pa pomeni nižje stroške in posledično srečnejšega naslovnika računov.

Pametna žarnica spodbudi romantiko

S pomočjo naprave pametna žarnica svetlobo se prilagaja glede na različne pogoje, na primer, ali je kdo prisoten v določeni sobi ali je na voljo dovolj dnevne svetlobe. Ste si zaželeli romantičnega večera s svojo najljubšo osebo? Zdaj ne potrebujete več sveč in vžigalic, ki sicer pričarajo romantiko, a hkrati predstavljajo nevarnost požara. Požar bi kaj hitro pokvaril vaš romantični večer, in to je v najboljšem primeru. V najslabšem bi pristali v bolnišnici in uničili jedilnico. Stopite v korak s časom in dajte priložnost pametni napravi, imenovani pametna žarnica, da vaši večerji s svojo mehko svetlobo prispeva nekaj romantike in magije.

Pametna žarnica, s katero se igrate

Z razlogom je pametna žarnica poimenovana »pametna«. Pametna je zato, ker lahko dela pametne stvari. S pametno napravo pametna žarnica lahko prostor s pomočjo daljinskega upravljalnika ali posebne aplikacije hitro zatemnite ali osvetlite in se poigravate s svetlobo. Ta pametna naprava vam nudi varnost, saj daljinsko upravljanje pomeni, da vam ni treba biti doma. Ko ste na počitnicah, lahko varčno žarnico pustite prižgano, da se bo zdelo, kot da ste doma. To bo zagotovo vzelo pogum potencialnim tatom. Ko prihajate domov, nekaj minut pred domom prižgite pametno žarnico, tako da ne boste prispeli v temi in se na poti do vhodnih vrat spotaknili.