Pločevinasta kritina ni nujno glasna

pločevinasta kritina

Danes imamo različnih strešnih kritin že kar nekaj. Nekatere so zdravju celo grozno škodljive, na primer valovitke iz azbesta, druge odlične, tretje drage, četrte težke, potem tudi kakšne lažje, a ne nudijo nobene dolgotrajne zaščite in pa lahke pločevinaste kritine. Zveni kot da nobena ni res tista idealna? Ravno zaradi teže je bila pločevinasta kritina nekdaj ljudem kar precej všeč, vendar pa je njena grozno velika slabost v tem, da ne nudijo zvočne izolacije.

Pločevinasta kritina s posipom pa je ravno tista idealna rešitev, saj je lahka, zaradi sestave, če je le narejena iz jekla, izjemno trdna in varna proti praktično vsem vremenskim ujmam. Katera pločevinasta kritina je to? Gerard seveda, ki, naj vas takoj ustavimo pri razmišljanju, zaradi vseh lastnosti in ob upoštevanju vseh dejavnikov, še zdaleč ni tako draga kot mislite.

Pločevinasta kritina s posipom omogoča idealno zvočno izolativnost

Vemo, kako zelo pločevina prenaša zvok. Iz najmanjšega zvoka sproducira visoke tone, ki so zelo moteči. Pa lahko imate samo dnevno sobo ali pa kopalnico in podobne prostore tam, ni prijetno, kaj šele za spalnice, ki jih imamo praviloma v zgornjih nadstropjih hiše. Vendar pa je pri Gerardu ravno ta posip tisti, zaradi katerega je pločevinasta kritina bolj trdna in zaradi katerega se zvok ne prenaša. Prenaša se po res majhnem področju, ampak nikakor pa ne moremo reči, da je ta pločevinasta kritina kaj bolj glasna od katere druge.

Zato vsekakor tudi lahko rečemo, da je omenjeni proizvajalec na tem področju naredil velik korak naprej in odpravil ravno tisto slabost, ki jo ima sicer pločevinasta kritina. V kolikor ne verjamete, lahko obiščete tudi različne trgovce, ki vam bodo znali točno razložiti, katere so prednosti, ki jih ima pločevinasta kritina v primerjavi z drugimi proizvajalci in čeprav vas bo taka pločevinasta kritina stala malo več v trgovini, boste ceneje prišli skozi pri nameščanju in vzdrževanju, saj menjava ostrešja ni potrebna in tudi vzdrževanje ni potrebno, pa naj si bo še tako grdo vreme in ujme.

1 misel o “Pločevinasta kritina ni nujno glasna

Komentiranje je onemogočeno.