Pravilno izvedena optimizacija spletnih strani

optimizacija spletnih strani

Kako pomembno je, da ima podjetje izdelano spletno stran, ve danes praktično že čisto vsak, ki ima tako ali drugače posel povezan s strankami. Seveda je to večina podjetij. Ampak če želite, da vam bo spletna stran tudi kaj prodala, pa je optimizacija spletnih strani za Google prav tako pomembna, saj sicer lahko kar pozabite, da vas bo kdo našel sploh, pa čeprav ste le vi tisti, ki ponujate izvrstno storitev ali pa izvrsten izdelek. Ponudnikov za optimizacijo je pri nas kar veliko, ampak kot v vseh panogah, je treba tudi tukaj ločiti zrno od pleveli, saj mora biti optimizacija spletnih strani pravilno izvedena, če si želite dobrih uvrstitev na dolgi rok, poznamo pravilne in nepravilne tehnike.

Nepravilne tehnike

Nepravilne tehnike res da prinesejo veliko hitrejše rezultate in boljše uvrstitve na iskalniku Google, vendar pa je takšna optimizacija spletnih strani za Google zelo škodljiva na dolgi rok. V takem primeru Google praviloma da ročno kazen, ki jo je izredno težko odpraviti, še težje pa jo je odpraviti na način, da Google zanjo nikoli več ne bo vedel. Praviloma je taka domena za vedno zaznamovana in le s težka se jo da povsem rešiti. Zato se takšnih podjetij, ki vam obljubljajo, da vam bo optimizacija spletnih strani prinesla hitre rezultate in lahko top pozicije za zelo iskane ključne besede, ki imajo preko tisoč iskanj mesečno, dosežejo v mesecu, dveh ali treh, raje na dolgo in široko izognite.

Pravilna optimizacija spletnih strani

Pravilne tehnike so takšne, ki so dovoljene in ki so skladne z zadnjimi posodobitvami Googlovega algoritma. V tem primeru lahko računate, da vam bo optimizacija spletnih strani prinesla dobre rezultate v kakšnem letu dni, kar pa pomeni, da lahko računate na prvo stran iskalnika. Če pa želite prve pozicije, kar je zagotovo smisel, pa bo potrebnega še nekaj dodatnega časa. Kljub temu, da pravilna optimizacija spletnih strani traja precej časa, pa se vam vsekakor to splača, saj bo v tem primeru stran zasidrana na dobrih pozicijah, v nasprotnem primeru pa bodo pozicije nihale za več strani ves čas.