Pustni kostumi za odrasle šeme

pustni kostumi za odrasle Bal

Pust je stari slovenski običaj, ko se ljudje našemijo in se nato odpravijo na skupinsko rajanje. Najbolj značilna pustna šema je kurent. Pustne šeme, med njimi je glavni kurent skušajo pregnati mrzlo belo zimo in priklicati pomlad. Glavni dan pusta je pustni torek, vendar se pustovanje, pustne zabave začnejo že v soboto in tudi v nedeljo, dneva, ko se odvija največ karnevalov in zabav. Kurenti in preostale šeme skušajo zimo odgnati prav s svojimi groznimi maskami v živih odtenkih različnih barv, z zvonci, ki jih imajo kurenti okrog pasu, ter s piščalkami. Za dober kostum se izplača ogledati ponudbo pustni kostumi za odrasle Bal spletne trgovine.

Pustni kostumi za odrasle odganjalce

Maske, šeme so lahko prepoznavne ali neprepoznavne. Zanimivi pustni kostumi za odrasle Bal so lahko takšni, da posameznika popolnoma skrijejo ali lahko pomagajo posamezniku doseči prepoznavnost, ki pa ni takojšnja. Popolno prepoznavnost lahko posameznik doseže, če se odloči za pustni kostum smrti. Delno prepoznavnost omogočajo pustni kostumi za odrasle, kot so pustni kostum za zdravnika, čarovnika ali klovna. Klovni so nekoč bili zelo priljubljena maska, kar se morda spet lahko zgodi glede na nedavno filmsko uspešnico z naslovom It. Čeprav je prvotni namen pusta bil ta, da se prežene zimo in z veseljem pozdravi pomlad, je danes to bolj kot ne zatonilo v pozabo.

Pustni kostumi za odrasle kurente

Ti pustni kostumi za odrasle pa ne vključujejo pustnega kostuma za hudega kurenta. Tega je najverjetneje nekoliko težje dobiti, hkrati tudi zagotovo veliko stane, saj gre za kostum, sestavljen iz težkega materiala, zvonov in maske, v katerem mora biti zelo vroče. Kurenti so si lahko nekoč privoščili tudi zločine, med drugim na račun svoje neprepoznavnosti. Ne le v zimi, tudi v ljudeh so vzbujali strah in se vedli agresivno. Danes na srečo niti robcev ne odtujijo več od lepih dam, temveč so znani le po veseljačenju. V Halozah naj bi kurenti svoje delo jemali celo tako resno, da si na pustni teden vzamejo bolniški dopust in hodijo od hiše do hiše. Če koga ne obiščejo, je ta užaljen.