S probiotiki otrok ne bo več tako bolan

probiotiki

Otrokovo življenje je v otroštvu lahko tako za otroka kot tudi za starša precej naporno. Najprej so tu krči, ki mučijo kar velik delež otrok, potem so tu zobje in kmalu za tem gre otrok v vrtec, kjer pa se za marsikaterega starša šele začnejo težave. Otrok je komaj kak dan v vrtcu, pa že smrka, že ima vročino in že spet se vrnejo zaradi tega neprespane noči. Potem se vrne otrok v vrtec, pobere kakšno otroško bolezen, pri kateri so starši razočarani, da ne postane imun nanjo, ko jo enkrat preboli in to se lahko vleče kar kakšno leto ali pa celo dve in mnogi starši šele takrat vejo, kaj pomeni imeti otroka. Ampak kaj narediti, da otrok ne bo pobral čisto vsakega virusa? Začnite s probiotiki. Najboljši probiotiki so najboljša rešitev, ki se je poslužuje premalo staršev. Večina posega le po vitaminih in ker ti ne delujejo ravno v pravi meri, potem otrok precej zboli in že so na vrsti antibiotiki, ki pa so najslabša rešitev. Vedno je bolje delati v smeri, da antibiotik ne bo potreben.

Najboljši probiotiki – otrokovega zdravja

Veliko bolje je poiskati najboljši probiotiki. Sicer je za otroka kar težko najti dober probiotik, ker mora biti v obliki, da ga otrok lahko sploh zaužije in hkrati mora biti dobrega ali pa nevtralnega okusa in hkrati tudi takšen, da pride v čim večjem številu do črevesja, ne pa da ga želodčna kislina ali pa kislina iz žolča uniči. Probiotiki bodo v otrokovem črevesju naselili ponovno dobre bakterije, ki se bodo borile pred slabimi bakterijami in tako boste še najbolj direktno vplivali na otrokov imunski sistem in se še najbolje borili pred vsemi boleznimi.

Premalo staršev posega po probiotikih

Žal lahko kar splošno ugotovimo, da so probiotiki pri starših čisto prevečkrat prezrti. Niti zdravniki jih ne priporočajo, ker pač probiotiki še niso dobili potrdila, da res najbolj vplivajo na imunski sistem, ampak razlog za to gre še najbolj iskati v tem, da se verjetno nihče ne trudi, saj vsi strokovnjaki pa se zavedajo, da se v črevesju najbolj vzpostavlja imunski sistem, k čemur najbolj pripomorejo ravno probiotiki.