Tlakovanje dvorišč: lepa in urejena okolica

tlakovanje dvorišč libela group

Preprosto lahko zapišemo tudi tako tlakovanje dvorišč = lepa in urejena okolica. Prepričan sem, da se strinjate z mano. Seveda obstajajo tudi drugačne variante, da se uredi okolica in da je ta na koncu lepa in urejena, ampak tlakovci imajo en svoj poseben čar, hkrati so tudi ena najcenejših izbir, zato so tudi tako zelo popularni. Dejstvo pa je, da jih je potrebno tudi pravilno položiti. Tu pa ni zgolj mišljeno kako se bodo tlakovci skupaj zložili, ampak predvsem predpriprava tal kamor se bo tlakovanje dvorišč izvajalo. Znate tudi to?

Tlakovanje dvorišč zahteva dobro predpripravo

Tlakovcev se ne da položiti kar na že obstoječe dvorišče, ampak pravo tlakovanje dvorišč zahteva najprej izkop, priporoča se nekje 30 – 40 cm globoko. Nato je potrebno primerno urediti drenažo, nasuti gramoz, vse skupaj primerno utrditi, urediti odvodnjavanje ter šele nato pride na vrsto polaganje tlakovcev. To pa še ni konec za tlakovanje dvorišč, saj potem pride na vrsto še fugiranje in na koncu je potrebno tlakovce vtisniti s primernim vibriranjem, da jih ne poškodujemo. Res ne bi tlakovanje dvorišč raje prepustili strokovnjaku?

Tlakovanje dvorišč popestri videz

Dejstvo je, da pri večini urejanje okolice pride zadnje na vrsto, dejstvo pa je tudi, da urejanje okolice popestri videz vašega doma kot celote, saj je to neke vrste zaključek. Tlakovanje dvorišč pomeni, da so dela z gradnjo ali prenovo hiše zaključena, saj je po svoje prav, da je to zadnje dejanje pri gradnji ali prenovi. Namreč, v kolikor bi to delali na začetku ali nekje vmes, bi lahko vse skupaj kasneje poškodovali in bi morali nato popravljati in vse skupaj skorajda začeti znova od samega začetka. Zato je prav, da se dela čisto na koncu. Seveda pa je prav tudi, da za tlakovanje dvorišč najamemo strokovnjaka, razen če sami nismo ta strokovnjak, saj se to dela v večini primerov za vedno oz. le enkrat v življenju in je prav, da je že prvič narejeno prav.