Tudi enodnevno smučanje je lahko za družinski proračun enostavno predrago

Smučanje

Si želite na smučanje, pa ste preračunali, da to sploh ni poceni šport in si takega doživetja tudi slučajno ne morete privoščiti, ker imate toliko enih drugih stroškov, ki jih je obvezno treba poravnati vsak mesec?

Dejstvo je, da enodnevno smučanje res kar veliko stane. Če samo pogledamo slovenska smučišča, potem vidimo, da je treba za celodnevno karto odšteti slabih 30 € za odraslo osebo, potem je tu še gorivo, da se pride do smučišča, topli okrepčilni napitki na smučišču za počitek, kosilo na smučišču in gorivo do doma, pa še skoraj nič si ne privoščite in boste odšteli slabih 50 € na osebo, pri čemer gorivo sploh ni upoštevano. Za štiri člansko družino, pri kateri so praviloma tudi otroci, za katere se do določenih let dobi popuste na karte, boste torej odšteli hitro 150 € – 200 € in to le za en dan, pri čemer si kaj veliko ne privoščite. Vidimo torej, da je enodnevno smučanje res precej drago, zato se vsekakor veliko bolj splača na smučišče odpeljati za nekaj dni, da vsaj privarčujete strošek za gorivo.

Imate pa še eno možnost, torej da se na smučanje za en dan odpeljete z organiziranim prevozom, ki vključuje tako avtobusni prevoz kot tudi karto, za kar pa se odšteje le do največ 30 € na osebo, če se odpravite v tujino. Za slovenska smučišča boste jasno odšteli malenkost manj. V vsakem primeru, ali se odpravljate za en dan na smučanje ali pa za več, se vam splača pogledati, ali obstaja kakšen popust.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.