Tudi pri ogrevanju lahko gledate na varčevanje z energijo

varcevanje z energijo

Vsako varčevanje z energijo je danes izjemno pomembno, če pa je možno še na tak način, da sami niti ne opazimo skoraj da nič, torej da se nam življenje praktično nič ne spremeni, pa še toliko boljše. Tako je možno tudi z ogrevanjem. Pa pustimo tokrat na strani razglabljanje o tem, katera vrsta ogrevanja je najbolj optimalna, saj je z radiatorskimi termostati možno doseči veliko varčevanje z energijo.

Pravi in najboljši radiatorski termostat za varčevanje z energijo je tisti, ki omogoča reguliranje temperature glede na želeno temperaturo v prostoru. Sicer je res, da takšni termostati niso med najcenejšimi, vendar pa samo pomislite na stare radiatorske ventile, ki so se nekoč kot edini prodajali, možno je bilo samo, da je radiator postal popolnoma vroč ali pa popolnoma hladen. Potem so se morala odpirati okna, ker je bilo na enkrat preveč vroče v prostoru, zaradi zračenja pa je bilo hitro tudi mrzlo. To vsekakor ni varčevanje z energijo, medtem ko radiatorski termostat za varčevanje z energijo omogoča ravno to. Tudi poraba elektrike je večja, če imate v hiši centralno ogrevanje, saj mora črpalka še najbolj delati takrat, ko ventil odprete, saj mora črpalka zrak zaokrožiti po vseh ceveh. Zato kot strošek ogrevanja nikakor ne morete šteti le drv ali pa nafte, temveč tudi elektriko.

Na varčevanje lahko, kot smo pogledali v tem prispevku, gledate torej iz čisto vsakega zornega kota, samo pomisliti je treba, kje so rezerva, kateri vsi so odjemalci elektrike in podobno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.