V katerih primerih je Facebook oglaševanje idealen kanal?

dominatus facebook oglaševanje

Spletna prepoznavnost in prepoznavnost blagovne znamke sta danes tista dva kanala, ki sta za dobro poslovanje podjetja nujna. Po vsej verjetnosti boste sicer hitro našli kakšno podjetje, ki na spletu pa res ni prepoznavno in za spletni marketing ne naredi nič kaj dosti. A verjemite, če bi vam razkrili podatke iz poslovanja, bi zagotovo lahko opazili upad prihodkov. Zato o vprašanju, ali je Facebook oglaševanje smiselno ali ne ter ali je smiseln kateri koli drug kanal spletnega marketinga, danes nima več smisla razpravljati, saj se je enostavno treba sprijazniti s tem, da podjetje v današnjem času to potrebuje za dolgoročni obstoj. Raje se osredotočimo na vprašanje, v katerih primerih v katerem trenutku je Facebook oglaševanje najboljša izbira.

Imate inovativen in neprepoznaven izdelek?

Če ste na to vprašanje odgovorili z da, potem je Facebook oglaševanje zagotovo idealen kanal na samem začetku prodaje le – tega. Zakaj? Zato ker vas na Googlu zagotovo nihče ne bo iskal z nekimi kčljučnimi besedami, niti ne bo vedel, da obstaja rešitev za nek problem, s katerim se srečuje tako ali tako nešteto ljudi. Če boste svoj inovativni izdelek pokazali na Facebooku, verjemite, da bodo ljudje vašo objavo delili in vas bo prej ali slej poznalo ogromno ljudi. Hkrati je seveda v tem trenutku idealen čas, da začnete delati tudi na optimizaciji strani, da tako polovite tudi organska iskanja, ki se bodo zaradi vaše inovacije prej ali slej pojavila.

Je vaša ciljna publika zelo ozka?

V tem primeru je Facebook oglaševanje tudi izredna priložnost za vas, saj lahko računate na res zelo nizke stroške za Facebook oglaševanje, saj stroški nastanejo šele takrat, ko nekdo klikne na vaš oglas. Seveda pa morate to svojo ciljno publiko dobro poznati, da se vam Facebook oglaševanje lahko nastavi za pravo ciljno publiko, ker v nasprotnem primeru se vam prodaja zaradi marketinga kaj dosti verjetno ne bo dvignila.