Varščina ali kavcija pri rent a car je nujna

Touran

Ljudje pogosto najemamo avtomobile oziroma se odločimo za rent a car. Za kratkoročni rent a car moramo izbrati avto in sporočiti podatke o vozniku oziroma o uporabniku najetega avtomobila. Prav tako se je potrebno dogovoriti o prevzemu, o plačilu, poleg tega pa je potrebno plačati še varščino oziroma t. i kavcijo.

Kavcija za rent a car je namreč nujna. To je znesek, ki ga plačamo ob prevzemu avtomobila.

Zakaj je potrebna kavcija?

Varščina oziroma kavcija za rent a car podjetjem omogoča, da predajo avtomobilov v uporabo predajo dajo bolj mirne vesti. Vsi rent a car avtomobili so sicer kasko zavarovani, a potrebno je vseeno premisliti na odbitno franšizo ter na izgubo bonitete zaradi nepoškodovanosti oziroma nekoriščenja kaska. Varščina za vozilo pa je nujnejša v primeru, da pride do škode, ki je zavarovalnica ne priznava oziroma ne pokrije, ker ni del kasko zavarovanja.

Podjetje Agio je podjetje, ki tudi ponuja storitev rent a car za vse namene. Pri njih je namreč mogoče najeti paleto različnih vozil, ki se razlikujejo po razredu, znamki, velikosti in moči motorja. V svoji storitvi prav tako od najemnikov zahteva varščino oziroma kavcijo.

Podjetje ponuja torej najem osebnih vozil, najem kombija, najem vozila s šoferjem, najem avtomobilske prikolice, najem avtovleke, najem tovorne prikolice, nadomestna vozila, ki jih krijejo zavarovalnice, dolgoročni najemi po zelo ugodnih cenah … Kavcija oziroma varščina pa je seveda nujna pri vseh vrstah rent a car.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.