Vas zanima cena, ki jo boste morali plačati za Facebook oglaševanje?

Facebook Logo

Povsem jasno je, da vsakega podjetnika zanima, koliko bo moral odšteti za posamezno storitev ali pa seveda za izdelek, žal pa se čisto vsakega stroška v naprej ne da točno predvideti, saj je le – ta odvisen od vrste dejavnikov. Večina oglaševalskih akcij je primer, ko se ne da točno predvideti, kolikšen bo strošek. Govora je jasno o takšnih oglaševalskih akcijah, pri katerih se da izmeriti, kolikšen je tudi učinek, kar je danes izredno pomembno. Če pogledamo Facebook oglaševanje, potem se cenik FB oglaševanja lahko določi samo okvirno, saj je cenik FB oglaševanja odvisen tudi od tega, koliko ljudi si bo ogledalo oglas, če za enkrat pustimo vse ostale faktorje, ki vplivajo na Facebook oglaševanje.

Tisti podjetniki, ki imajo ogromno obiskovalcev, bi načeloma morali biti zadovoljni z visokim stroškom, ki jih Facebook oglaševanje povzroča. Vendar pa se jasno zastavi na tem mestu vprašanje, kaj podjetju pomaga, da ima veliko ogledov oglasov in s tem posledično visoke stroške, če pa se večina konverzij ne spremeni v nakup. V takem primeru se je potem treba vprašati, kaj je razlog, da si ljudje spletno stran ogledajo, vendar pa ničesar ne kupijo.

Velikokrat je problem v oglasih, ki ne razkrivajo tega, kar podjetje dejansko prodaja, ali pa tudi v tem, da je izvedba nakupa na spletni strani tako zapletena, da marsikoga mine navdušenje. Če tako pogledamo, je jasno nujno potrebno, da je Facebook oglaševanje usklajeno s spletno stranjo in vse mora biti pravilno pripravljeno in usklajeno. V nasprotnem primeru lahko Facebook oglaševanje naredi čudež v številu klikov, v številu nakupov pa nikakor ne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.