Zdrav muesli v kombinaciji okusnih sestavin

muesli

Okusni in hranilni muesli že dolgo velja za zdrav in lahek obrok. Pojeste ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali celo za malico. Sicer pa je muesli sestavljen iz mešanice različnih žit, kot je rž, oves in pšenica, kar predstavlja osnovo dodatkom, kot je suho sadje, oreščki in koščki čokolade, ki jih lahko dodajate po želji.

Na spletnem naslovu https://www.zmuesli.si/ lahko preberete več o muesli izdelkih, ki vsebujejo različne sestavine v pakiranih embalažah ter o tem, zakaj je za zdravje bolje izbrati najbolj kakovostne sestavine iz narave. Imate pa tudi možnost, da sestavite kosmiče po vašem okusu.

zmuesli logo

 

Muesli ima za osnovo različne žitarice

Različne nepredelane in polnovredne žitarice so odličen vir vlaknin, ki pomembno prispevajo k izgubi telesne teže in so pogost dodatek pri dietah. Vsebnost vlaknin pomaga izboljšati odvajanje blata in preprečuje zaprtje. Ker so žitarice osnova za muesli, je uživanje te hrane tudi pomembno za zdravje srca in znižanje holesterola.

Tako lahko izbirate med različnimi žitaricami, ki predstavljajo osnovno podlago za muesli. Med njimi so ovseni, pirini, ječmenovi, rženi, sojini, riževi in koruzni kosmiči ter domače granole, ki imajo lahko dodan cimet, vaniljo, med, kakav in medenjak. Iz žitaric so izdelani tudi hrustljavčki, ki so lahko potopljeni v belo ali temno čokolado.

 

Muesli z dodatki za ustvarjanje različnih okusov

muesli za na potČeprav imajo muesli za osnovo različne žitarice, pa lahko v skledo žitaric z mlekom ali jogurtom dodate tudi različne sestavine, ki obogatijo okus in dodajo sladkobo, pri čemer je dobro dodajati le naravne sestavine, ki nimajo dodanega sladkorja. Z uživanjem posušenega sadja in oreščkov pa dobimo v telo tudi veliko vitaminov, mineralov in esencialnih maščobnih kislin.

V kosmiče lahko dodajate sušeno sadje, kot je ananas, mango, lubenica, kitajska mandarina, jagode, borovnice, marelice, datlji, fige in drugo. Posebej priljubljeni dodatki za muesli so tudi oreščki, kot so lešniki, indijski in brazilski oreščki, mandljevi lističi in drugo. V kosmičih je zelo priljubljen nastrgan kokos, temni in beli koščki čokolade, karamela, chia semena, pražena čičerika ter sončnična, bučna in kvinojina semena.