Zdrava prehrana je osnova za zdravo življenje

zdrava prehrana

Zadnje čase se vedno več govori o tem, kako pomembna je zdrava prehrana, kako velik vpliv ima na nas, naše počutje in zdravje, zato se vedno več ljudi tudi zaveda tega pomena. Vendar pa še vedno ostaja velik problem v tem, da se ljudje načel zdrave prehrane sploh ne držijo in kljub zavedanju, kako škodljiva je. Seveda, vedno bodo obstajali ljudje, ki se bodo požvižgali na načela, ki jih ima zdrava prehrana, češ da moraš najti zase tisto hrano, ki ti paše in take je najbolj zdrava. Takih nikoli ne bo nihče premaknil niti toliko naprej, da bi si pogledal, kakšni so zdravi recepti, kaj zdrava prehrana dejansko vključuje in kaj pomeni za telo.

Zdrava prehrana prinese urejeno prebavo

Neurejena prebava prinese ogromno težav in posledično se začne povezovati eno z drugim, na koncu pa se že tako slabo počutite, da lahko samo še stokate in sedite na kavču pred televizijo. Pa veste, da je vzrok tega slabega počutja ravno v nezdravi prehrani? Če boste malo bolj pogledali, boste kaj hitro videli, da zdravi recepti, ki predvidevajo vse obroke čez dan, temeljijo na veliko večji količini hrane, ki jo je treba zaužiti, hkrati pa predvidevajo tudi veliko bolj pestre obroke, ki so količinsko manjši. Nikakor pa ne pozabite tudi na to, da zdrava prehrana pomeni tudi počasno uživanje obrokov, ne pa da hrano kar zmečemo vase, potem se mora izločiti več snovi za predelavo večjih kosov hrane, tako želodec bolj obremenite, črevesje pa posledično tudi in spet smo na začetku.

Zdravi recepti niso nič bolj dragi kot nezdravi

Mnogokrat lahko slišimo, da je zdrava prehrana tako draga, da si je ne morejo privoščiti vsi. Pa je res tako? Če samo pogledamo, kaj zdravi recepti predvidevajo, bomo videli, da razlika v ceni resnično ne more obstajati. Zdravi recepti tako praviloma vključujejo veliko zelenjave, ki ni draga, sadja, pa tudi belega mesa ne manjka in žit, le da se klasična žita nadomeščajo z zdravimi. Dejansko zdrava prehrana ne pomeni nič drugega kot to, da so recepti sestavljeni na malo bolj drugačen način, torej lahko uživamo tudi tako imenovane pregrehe, pa vseeno jemo zdravo. Zato res čim prej poglejte, kako so zdravi recepti sestavljeni in videli boste, da zdrava prehrana ni draga.