Alkalna ionizirana voda za pitje

vitalna voda ionizirana voda

Ob dilemi, katera hranila vnašati v telo, katere dejavnosti izvajati in kako skrbeti za svoje zdravje, da bi živeli čim dlje in se vseskozi počutili dobro, se pojavljajo mnogi nasveti. Zadnje čase se za tovrstni namen zelo priporoča tudi alkalna ionizirana voda, ki je na voljo pod blagovno znamko Vitalna voda. Vas zanima, katere so njene pozitivne lastnosti in od kod izvira? Tovrstne informacije lahko dobite na povezavi https://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/ionizirana-voda-kljuc-do-vecne-mladosti-in-dobrega-pocutja-492933.

Vitalna voda z bazičnim pH

Alkalna ionizirana voda nastane s kemičnim postopkom v ionizatorju. Ko voda vstopi v ionizator, se najprej temeljito očisti, pri tem se odstranijo mikroorganizmi, klor, mehanski delci in drugo. To omogoča dvostopenjski filtrirni sistem v ionizatorju. V nadaljevanju potuje skozi set elektrod iz oplemenitenih kovin, opravi se proces ionizacije. Produkt tovrstnega kemičnega postopka je alkalna ionizirana voda, ob tem pa v manjši količini nastane tudi kisla. Alkalna je zelo priporočljiva za pitje, saj s svojim bazičnim pH zelo dobro učinkuje pri zakisanosti telesa, zviša pH v telesu in vzdržuje kislinsko-bazično ravnotežje. Na ta način preprečuje razvoj kancerogenih obolenj, ki je mogoč le v kislem okolju. Bazičnost je pomembna tudi zato, ker se s tem niža raven sladkorja v krvi in se niža previsok krvni tlak. Nadalje bazičnost varuje telo pred osteoporozo oziroma jo zavira. Poleg tega bazičnost blaži srčno-žilne težave in razstruplja telo. Rahlo bazično okolje, ki ga vzdržuje ionizirana voda, omogoča organizmu učinkovitejšo absorpcijo ter izkoriščanje hranilnih snovi, mineralov in dodatkov. Uravnovešeno bazično stanje je v organizmu mogoče vzdrževati tudi s pravilno prehrano, vendar ionizirana voda pri tem zelo pomaga.

Ionizirana voda vsak dan – koliko?

Da lahko ionizirana voda blagodejno učinkuje na naš organizem, jo je priporočljivo piti redno, vsak dan. Pomembno je tudi, da je popijemo dovolj. Priporoča se vsaj osem kozarcev vode dnevno za učinkovito oskrbo organizma. Ker ionizirana voda zelo dobro hidrira, pri nekaterih zadostuje že pet kozarcev na dan.