Chia semena lahko kupimo v vsako bolje založeni trgovini

chia semena

Verjetno je že marsikdo med nami slišal za semena, ki se imenujejo chia semena. Če slučajno še niste še slišali za ta semena, si morate v nadaljevanju nujno prebrati nekaj splošnih dejstev, ki vas bodo zelo pritegnila in prav gotovo boste v kratkem kupili chia semena. Chia semena veljajo torej za pravo bogastvo med semeni. Vsebujejo številne telesu nujno potrebne sestavine – vitamine, minerale in predvsem omega 3 maščobne kisline. Skratka tovrstna semena vsebujejo toliko koristnih snovi, da jih je že skoraj nujno imeti doma.

Chia semena v resnici lahko uporablja vsak izmed nas, predvsem pa tisti med nami, ki si želijo, da bi bilo njihovo življenje še bolj kvalitetno. Kot zanimivost lahko napišemo, da chia semena v kombinaciji z vodo tvorijo poseben gel, saj vsebujejo veliko prehranskih vlaknin. Namočena semena v nadaljevanju urejajo prebavo, hidrirajo telo ter spodbujajo regeneracijo mišičnih tkiv po športni aktivnosti ter dajejo telesu dolgotrajen občutek sitosti. Hkrati pa še chia semena uravnavajo krvni sladkor ter pomagajo pri strjevanju krvi.

Seveda pa chia semena od nas zahtevajo, da jih uporabljamo oziroma da se z njimi prehranjujemo v mejah normale. Koliko jih lahko pojemo, je napisano na vsaki embalaži s tovrstnimi semeni. Če smo se torej odločili za nakup teh bogatih zrnc, potem je najbolje obiskati spletno prodajalno Malinca.si, ki ima na svojih spletnih policah vedno na zalogi tudi chia semena, in sicer po izjemno ugodni ceni. To je najbolj enostavna in poceni pot do bogatih semen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.