Dekorativne škarpe iz betona ali kamnite

libelagroup škarpe

Iščete strokovnega gradbenega izvajalca za izgradnjo škarpe? Številne zadovoljne stranke rade priporočijo gradbeno družno Libela group, katerih paradni produkt je sicer odlična izolacija fasade, vendar se vse bolj uveljavljajo tudi v gradnji drugih stavbnih elementov in oporni zidovi so le eden izmed njihovih vrhunskih izdelkov.  Kot boste videli v nadaljevanju tega članka se spoznajo na vse vrste tega arhitekturnega elementa, pa naj bo betonski, kamnit ali morda celo dekorativne narave.

Škarpe ter izolacija fasade so odlike družbe Libela group

Najbolj popularne so klasične, betonske škarpe, ki zahtevajo zelo natančno gradnjo saj je potrebno pri vgradnji paziti na primernost železne armature ter betona. Kot pojasnjujejo, je predhodni ogled s strani strokovnjakov nujen. Ta jim bo omogočil, da natančno določijo tako predvidene dimenzije škarpe, kot tudi njenega temelja.

Pomemben del opornega zidu je tudi odvodnjavanje, ki preprečuje prevelik pritisk vode nanj. Prav tako bo učinkovita drenaža pripomogla k temu, da voda ne bo mogla počasi spodkopavati temeljev, kar je na dolgi rok lahko usodno. V kolikor bi stranka želela, da se betonski zdi obda z dekorativnim kamnom, je seveda potrebna tudi hidroizolacija njegovega zaledja.

Katere vrste opornih zidov še poznamo?

Pri strankah prav tako izjemno priljubljene škarpe so kamnite, ki jih strokovnjaki delijo v dve večji skupini. To so enostranski ter dvostranski zidovi. Dolgoletne izkušnje, ki jih ima zgoraj omenjeno podjetje na področju izdelave kamnitih zidov, jim daje prednost pred konkurenco, saj lahko poleg popolne funkcionalnosti škarpe, stranki ponudijo tudi izjemno dovršen estetski videz.

Slednji ni pomemben le v primeru zasebnih objektov, temveč še veliko bolj v primeru poslovnih zgradb, kjer sprejemamo goste. Kot obljubljajo, bodo najprej prišli na povsem brezplačen ogled in vam v prvem koraku pripravili informativni izračun. Zaradi svojih dolgoletnih izkušenj vam lahko v naprej zelo natančno določijo stroške izgradnje vaše škarpe. Pri svojih meritvah namreč upoštevamo vse ključne elemente, ki so potrebni za tak izračun.