Lesene gugalnice: zabava za majhne in velike otroke

lesene gugalnice svet igral

Četudi je trg z otroškimi igračami iz dneva v dan vse večji in večji, obstajajo igrala, ki jih v vsem tem času ni nadomestila še tako vznemirljiva plastična igrača: lesene gugalnice so eno takih igral.

Poleg nenadomestljivega veselja, ki ga guganje prinaša tako otrokom kot odraslim, pa lesene gugalnice za razliko od sodobnih, pretežno elektronskih igrač odlikuje tudi spodbujanje k danes vse bolj redki igri na prostem. Lesene gugalnice podjetja Svet igral so oblikovane z namenom, da bi otroci svoj prosti čas preživljali kvalitetnejše – na prostem in v gibanju, ne doma in pred zasloni.

lesene gugalnice svetigral

Enojne ali dvojne, s toboganom ali leseno hiško

V ponudbi podjetja Svet igral je veliko število gugalnic, ki se med seboj razlikujejo tako po obliki, barvi in velikosti kot dodatni opremi. Na voljo so vam tako enojne kot dvojne lesene gugalnice ter raznovrstna sedala. Izbirate lahko med lesenimi ali gumijastimi sedali ter gugalnimi košarami, dodatno pa ima podjetje v ponudbi tudi mlajšim otrokom prilagojena sedala z varovalno ograjo.

Vsako gugalnico lahko dopolnite tudi z drugimi igralnimi elementi: poleg nje lahko namestite različno visoke podeste, pod katerimi se nahajajo lično izdelane igralne hišice, za zabavnejši vzpon na podest namestite plezalne oprimke, za hitrejši spust na tla pa mu dodate še tobogan.

svet igral lesena gugalnica

Okolju prijazne lesene gugalnice

Vse več proizvajalcev igrač za otroke se izdelave le-teh loteva s posluhom za okolje ter pri njihovi proizvodnji uporablja naravi prijazne ter trajnostne materiale. Ljubezen do okolja in narave je glavni razlog, da so tako lesene gugalnice kot ostala igrala narejena iz lesa in recikliranih materialov ali pa drugih, okolju nenevarnih elementov.

Pri izdelavi svojih igral v podjetju uporabljajo kvaliteten in trpežen smrekov les, vsi kovinski deli igral pa so premazani z okolju neškodljivimi barvami ali laki. Iz obnovljivih virov so narejene tudi zaščitne podloge za blaženje padcev – le-te v podjetju izdelujejo iz reciklirane gume.