Do sončne energije kar z balkona

balkonska sončna elektrarna2

Številni posamezniki poskušajo v teh časih poiskati ugodnejše rešitve za pridobivanje električne energije. Vendar mnogi med njimi nimajo na voljo potrebnih finančnih sredstev ali dovolj površin, kamor bi lahko postavili standardne sončne elektrarne, ki so v zadnjem času postale močno priljubljene. Idealna rešitev za takšne uporabnike je balkonska sončna elektrarna, ki jo je možno namestiti na teraso ali balkon, upravljanje pa opravite preprosto s pomočjo aplikacije Anker.

Kljub temu, da veliko uporabnikov za različne aplikacije raje uporablja svoj pametni telefon, pa vseeno obstaja še vedno precejšnja potreba po uporabi osebnih računalnikov. Za vse tiste, ki potrebujejo novo napravo za osebne ali poslovne namene, so na spletni strani BBT na voljo vsestranski stacionarni računalniki priznanih svetovnih proizvajalcev, ki se lahko pohvalijo z visoko zmogljivostjo.

stacionirani računalniki.2

Kaj vse zmore balkonska sončna elektrarna?

Če živite v stanovanju, a želite polno izkoristiti možnosti uporabe solarnih panelov za pridobivanje energije, se lahko odločite za namestitev posebnega solarnega sistema. Zanj ni potrebno postavljati nikakršne posebne strešne instalacije, saj njegova preprosta struktura omogoča enostavno montažo kar na terasi ali tudi na ravni strehi, če živite na najvišjem nadstropju večstanovanjske stavbe.

Sodobna balkonska sončna elektrarna je namreč znana po svoji izjemni trpežnosti ter visoki odpornosti na vse vremenske razmere. Tako tudi tisti, ki niso lastniki hiše lahko v svoje domove vpeljejo energetsko učinkovitost in poskrbijo za nižje stroške električne energije. Nekateri najsodobnejši solarni sistemi vam omogočajo najvišje stopnje učinkovitosti, in sicer tudi do 97 odstotkov.

Izkoristite tudi lahko možnost povezave dveh panelov s kapaciteto do 445 W in dosežete skupno moč do 890 W. Na ta način lahko vaša balkonska sončna elektrarna doseže do 25 odstotkov efektivnosti. Uporaba vrhunskih materialov in izdelava s pomočjo visoke tehnologije zagotavljata vsaj 10 % večjo učinkovitost ob vsakem vremenu.

Za optimalno delovanje sta potrebni dve ključni komponenti

Da bi vaš izbrani solarni sistem optimalno deloval, potrebuje dva ključna elementa. Poleg solarnega panela, ki predstavlja glavno komponento, boste potrebovali še pretvornik oz. mikro inverter, ki bo solarno svetlobo pretvoril v električno.

Vsaka balkonska sončna elektrarna omogoča tudi nadgradnjo, tako da dosega večjo izhodno moč. To je predvsem možno s sproščanjem omejitev, zaradi česar lahko nato svoj mikro inverter nadgradite. Ker obstaja možnost nadgradnje inverterja, vam za doseganje večje izhodne moči ni potrebno naročati novega.

balkonska sončna elektrarna1

Kako poteka shranjevanje in prenos energije?

Solarne celice na panelu zajamejo svetlobo in jo pretvorijo v energijo. Ta se nato pretvori v energijo, ki jo potrebuje vaš dom. Če obstaja višek neporabljene energije, ga balkonska sončna elektrarna vrne nazaj v omrežje. Na ta način lahko bistveno prihranite pri plačilu stroškov električne energije, poleg tega pa poskrbite za trajnostni način pridobivanja energije, ki ima manjši vpliv na okolje v primerjavi z nekaterimi klasičnimi načini ogrevanja oz. pridobivanja električne energije.

Poleg zagotavljanja visoke energetske učinkovitosti je njihova velika prednost njihova majhnost in nezahtevna struktura. Tako je tudi zagotovljena preprosta montaža, saj jih lahko postavite tudi na vrtu, terasi ali ravni strehi. Ustrezno nameščena balkonska sončna elektrarna je preprosta za uporabo, vse pridobljene podatke pa lahko spremljate in analizirate s pomočjo aplikacije, ki vam jo zagotavlja podjetje Anker.

balkonska sončna elektrarna

Kako zmogljivi so rabljeni stacionarni računalniki?

Če vaš osebni računalnik ne deluje več brezhibno, morda potrebujete novega. A si ob tem verjetno želite zagotoviti hitrejše in stabilnejše delovanje, obenem pa tudi daljšo življenjsko dobo. Morda je čas za razmislek o nakupu rabljene naprave, saj so nove naprave vrhunskih proizvajalcev za marsikoga predrage. Obnovljeni stacionarni računalniki za poslovne namene pa so na voljo po razumnih cenah brez kompromisa pri kvaliteti.

Izbirate lahko med številnimi blagovnimi znamkami in modeli z različnimi procesorji. Tako lahko pridobite novo napravo z več RAMa in procesorjem, ki je lahko do 27 odstotkov zmogljivejši od identičnega modela. Obnovljeni stacionarni računalniki namreč vsebujejo nove zamenjane komponente, ki jim zagotavljajo visoko zmogljivost.

 

Za igričarje in resne poslovne uporabnike

Ne glede na to, ali vas zanimajo stacionarni računalniki za zahtevne poslovne potrebe ali pa iščete novo napravo za boljšo igričarsko izkušnjo, za njihovo obnovo so uporabljeni najboljši materiali, same komponente pa so medsebojno popolnoma usklajene.

V normalni prodajni liniji so enakovredni stacionarni računalniki lahko tudi do dvakrat ali trikrat dražji, vendar so obnovljeni računalniki postali pogosta izbira tako pri fizičnih kot poslovnih osebah. Ker gre za obnovljeno in ponovno uporabljeno starejšo napravo, s tem tudi poskrbite za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

stacionirani računalniki

Zagotovite si 5 let garancije

Poleg nižje cene za visokokvalitetno napravo svetovne blagovne znamke in nižjega ogljičnega odtisa je prednost takšnega nakupa tudi zagotovljena garancija, ki lahko znaša tudi do 5 let. Obnovljeni poslovni stacionarni računalniki pa imajo lahko tudi do trikrat daljšo življenjsko dobo kot tisti, ki so namenjeni vsesplošni prodaji.

Tovrsten način obnove že uporabljene naprave je tudi zagotovilo za stabilno in tiho delovanje. Hkrati pa takšna obnova zmanjša možnost nadaljnjih okvar za kar do desetkrat. Pri nakupu pa lahko prihranite tudi do 50 odstotkov cene enakovredne nove naprave. Obiščite spletno trgovino BBT, kjer so na ogled brezhibno delujoči stacionarni računalniki priznanih svetovnih blagovnih znamk.