Zagotovite otrokom svobodo gibanja na prostem

zunanja igrala za vrtce

Dobro znano je in tudi znanstveno dokazano, da je gibanje na prostem ključnega pomena za zdrav razvoj otrok. Ne le, da sproščena fizična aktivnost na sončni svetlobi spodbudi praktično večino mišic in organov, da se polno aktivirajo, ampak je tudi ključnega pomena za razvoj možganov. Odličen način, da otroka spodbudite k igri na prostem, so zunanja igrala za vrtce, ki so izdelana iz naravnega in pri nas še vedno dokaj dostopnega materiala: lesa.

 

Če imate na voljo velike travnate, betonske ali peščene površine, lahko nanje postavite lesena zunanja igrala, ki bodo obenem tudi plod vašega sodelovanja. Izberete lahko različne kombinacije posameznih elementov kot tudi barvne odtenke, ki ustrezajo vam oz. vašim otrokom. Pri zasnovi pa lahko sodelujete tudi, če imate svoje ideje in tako s skupnimi močmi z izbranim izvajalcem pomagate pri snovanju povsem novih igral.

droni1

Velika dvorišča in podobne površine pa lahko tudi pomenijo slabši pregled nad dogajanjem okoli hiše. Če vas skrbi, kaj vaši mali nadobudneži počnejo, in bi radi imeli večji nadzor, so morda prava rešitev droni, s katerimi lahko iz zraka spremljate njihovo početje. Najsodobnejši modeli so izredno zmogljivi, obenem pa dovolj lahki, tako da jih zlahka prenašate po terenu. Nekaj primerov si lahko ogledate na tej povezavi, kjer so na ogled najnovejši droni: https://www.a1.si/nakupovalnica/audio-video/droni.

 

Ustvarite pravi mali otroški kotiček

 

S kančkom lastne domišljije in s pomočjo izkušenih strokovnjakov, ki vam bodo pomagali pri zasnovi in postavitvi, lahko ustvarite pravi mali otroški kotiček za zunanja igrala, kjer se bo vaš malček lahko sproščeno igral v družbi svojih sovrstnikov. Izberete pa lahko tudi že oblikovane končne postavitve, če vam je kakšna všeč iz že obstoječe ponudbe. Te so vam na voljo v različnih barvah in kombinacijah postavitev.

 

Poleg osnovne ponudbe vam izvajalec ponuja tudi izris idejne skice igrišča, poskrbi pa tudi za zamenjavo morebitnih obrabljenih delov. Ob dolgotrajni in redni uporabi se vsaka zunanja igrala lahko razmeroma hitro obrabijo, kar še posebej velja za vse postavitve na zunanjih površinah, ki so vsakodnevno izpostavljene vsem vremenskim vplivom. Poskrbljeno pa je tudi za ustrezno zaščito vseh elementov, saj so izdelani iz globinsko impregniranega lesa iglavcev ter ustrezajo vsem veljavnim standardom za zunanja igrala.

 

droni

Katere elemente vključujejo zunanja igrala za vrtce?

 

Izbira je zelo široka, saj so na voljo igralni stolpi, otroške hišice, tobogani, gugalnice, pa tudi trim steze, peskovniki in plezala. Če si vaš malček želi tobogana, ga lahko izberete v njegovi najljubši barvi, možno pa je tudi določiti višino in obliko, ki mu najbolj ustreza. Na voljo so tako ravni kot zaviti tobogani, ki so lahko izdelani iz dveh različnih materialov • poliestra ali kovine.

zunanja igrala za vrtce1

Za večino otrok med najpriljubljenejša zunanja igrala še vedno spadajo gugalnice. Guganje na leseni gugalnici deluje na otroka zelo pozitivno, saj spodbuja občutek veselega vznemirjenja in je lahko zelo spodbudno za vse tiste otroke, ki so morda malo bolj zadržani in se raje držijo zase. Različne oblike gugalnic imajo lahko različna sedala. Ta so prilagojena glede na starost otroka. Za večje otroke so najprimernejša zunanja igrala z gumijastimi ali gugalnimi sedali, medtem ko so za najmlajše najboljša rešitev sedala s posebno zaščitno ograjo.

 

zunanja igrala za vrtce2

Novi droni s podaljšanim časom letenja

 

Vsi ljubitelji fotografiranja iz zraka boste prišli na svoj račun z najsodobnejšimi droni, ki imajo podaljšan čas letenja. Iz zraka boste tako lahko fotografirali neprekinjeno kar do 34 minut. To vam omogoča pametna baterija, ki je izjemno močna in ima podaljšano življenjsko dobo, a hkrati tudi zelo lahka. S skupno težo celotne naprave pod 250 g in trismernim zaznavanjem ovir bo vaša izkušnja z zajemom slike iz ptičje perspektive še bolj posebna.

 

Zaradi nizke teže droni te generacije ne potrebujejo posebne registracije. Obenem so zelo enostavni za prenašanje, kar jim zagotavlja njihova kompaktna in zložljiva oblika. Tako boste med raziskovanjem in iskanjem idealnih posnetkov vedno lahko pripravljeni na nepričakovane dogodke, ki bi bili vredni zajema. Idealna rešitev za spontane izlete ob koncu tedna ali za obisk gora.

 

droni 2

Optimizirani droni z večjo zmogljivostjo

 

Najnovejši modeli brezpilotnih letalnikov so optimizirani praktično v vseh pogledih. Poleg novega, sodobnejšega videza jih krasijo tudi nova, še bolj aerodinamična oblika, zmogljiv sistem zaznavanja ovir in večji propelerji. Vse naštete nadgradnje skupaj z močnejšo baterijo zagotavljajo, da so novi droni varnejši in omogočajo še več letenja z enim polnjenjem.

 

A ne le več letenja, temveč je zdaj možnih tudi še več različnih možnosti snemanja. Najsodobnejši modeli letalnikov imajo prenovljen gimbal, ki vam zagotavlja navpično snemanje, s tem pa se vam tudi močno razširijo vaše možnosti za ustvarjanje raznovrstnih videoposnetkov.

 

Poleg navpičnega snemanja vam je omogčen širši razpon za posnetke pod nizkim kotom, kar še doda k repertoarju različnih ustvarjalnih priložnosti tako za amaterje kot tiste bolj izkušene fotografe in snemalce. Vse implementirane nadgradnje samo pričajo o tem, da je bil vsak korak na poti te preobrazbe skrbno premišljen, tako da sodobni droni uporabniku ponujajo vrhunsko izkušnjo zajema slik in videoposnetkov.