Električni skiroji za dalje razdalje

Električni skiroji 1

Vse več je ljubiteljev vožnje z električnimi skiroji, ki postajajo vse bolj zmogljivejši in hitrejši. A ne le hitrejša vožnja, njihove številne druge prednosti vas bodo morda dokončno prepričale za nakup. Poleg tega boste s takšnim načinom prevoza lahko vsaj malo razbremenili okolje, saj ne boste prispevali k že tako visoki koncentraciji izpušnih plinov, ki jih vsak dan izpuščajo v zrak osebni avtomobili in ostala vozila.

V prodaji so različni električni skiroji, ki imajo vso potrebno obvezno opremo in si jih lahko ogledate tukaj: https://www.a1.si/elektricni-skiroji/elektricni-skiro-segway-max-g30e-ii. Med najnovejšimi modeli najdemo Segway max G30E II, je opremljen z močnim 350 W motorjem, s katerim lahko dosežete hitrost do 25 km/h. Hkrati pa vam omogoča premagovanje velikih razdalj, ne glede na to, ali se prebijate skozi mestni vrvež, ali pa se peljete po podeželskih poteh.

Električni skiroji

Električni skiroji morajo zagotavljati varno vožnjo

Poleg hitrosti in udobja je potrebno z nakupom ustreznega dvokolesnika poskrbeti predvsem za ustrezno varnost. To pa si lahko zagotovite le z izbiro ustrezne obvezne opreme. O tem, kaj vse spada med obvezno opremo, se morate pozanimati sami, saj je vse natančno dorečeno v okviru zakona o motornih vozilih, v katerem je tudi navedeno, kakšno opremo morajo imeti električni skiroji.

Za takšne dvokolesnike velja, da jih lahko glede na njihove lastnosti razvrščamo v dve kategoriji. V eni so dvokolesniki z nazivno močjo nad 250 W in dosegajo maksimalno hitrost, ki je višja od 25 km/h. V drugi kategoriji pa so električni skiroji in kolesa z nazivno močjo do 250 W in dosegajo maksimalno hitrost 25 km/h. Za dvokolesna vozila iz druge kategorije brez sedeža ne potrebujete registracije, medtem ko z namestitvijo sedeža na takšno vozilo prevzamete tudi obveznost registracije.

električni skiroji ninebot

Močan motor in zmogljiva baterija

Močan in zmogljiv motor Segway max G30E II zmore 350 W, kar omogoča hitrost do 25 km/h. S takšnim motorjem boste brez težav premagovali tudi daljše razdalje, ob tem pa se boste lahko nemoteno premikali skozi mesto. Poleg tega je delovanje motorja izjemno tiho, tako da lahko uživate v vožnji brez nepotrebnega dodatnega hrupa.

Sodobni električni skiroji vas bodo prepričali s svojo robustno strukturo in zmogljivo baterijo, ki zagotavljata maksimalen doseg z enim samim polnjenjem, ob tem pa lahko dosežejo najvišjo možno hitrost. Kapaciteta baterije modela Segway max G30E II je 367 Wh, kar je dovolj za 65 kilometrov prevožene poti. To pa je idealno za vse, ki se vsak dan podajajo na pot v službo. Obenem je omogočena funkcija regenerativnega zaviranja, ki podaljša avtonomijo baterije.

Visokokakovostne pnevmatike za udobno vožnjo na vseh terenih

Električni skiroji Segway max G30E II so opremljeni z visokokakovostnimi pnevmatikami, ki vam zagotavljajo varno in udobno vožnjo po ravnem in bolj razgibanem terenu. Poleg tega imajo še sprednje in zadnje blažilnike, ki absorbirajo udarce, do katerih pride na neravnem terenu. Imajo dve zavori, in sicer je spredaj nameščena bobnasta zavora, na zadnji strani pa elektronska zavora. Tako je zagotovljena udobna, varna in stabilna vožnja.

Poleg kakovostnih pnevmatik ima Segway max G30E II tudi odlične LED luči, ki poskrbijo za dobro vidljivost ne glede na morebitno slabšo svetlobo na poti. Maksimalna nosilnost znaša 100 kg, skupna teža z baterijo vred pa znaša 19 kg. Ob nakupu vam je priznana 12 mesečna garancija za skiro, medtem ko vam za baterijo pripada 6 mesecev garancije.

električni skiroji 2

Preprostost uporabe in priročno shranjevanje

Velika prednost modela Segway max G30E II je nedvomno njegova nizka teža in zložljivost. Tako ga je enostavno pospraviti oziroma prenašati, če se odločite za vožnjo z avtobusom ali vlakom. Ravno tako ne zavzame veliko prostora, če ga začasno spravite v kak kot v pisarni ali v stanovanju. Teža brez baterije znaša le 17,5 kg.

Na ta način vam je zagotovljen zanesljiv način mobilnosti, s katerim se lahko prosto premikate skozi urbana mestna središča. Po zaslugi avtonomne baterije in močnega motorja Segway max G30E II boste lahko uživali v hitri, tihi in udobni vožnji, obenem pa boste poskrbeli za manjše obremenjevanje okolja. Na voljo so vam različne izvedbe, za izdelavo katerih so bili uporabljeni različni materiali oz. kombinacije materialov. Poleg zmogljive baterije in močnega motorja pa je pomembno poudariti tudi možnost nastavitev, s katerimi si zagotovite popolno uporabniško izkušnjo.

Segway max G30E II

Katero obvezno opremo morajo imeti?

Vsi električni skiroji morajo imeti brezhibno delujoče odsevnike in ustrezne zavore. Odsevniki morajo biti rumene ali oranžne barve, in sicer jih je potrebno imeti na obeh straneh, medtem ko je na zadnji strani obvezen rdeč odsevnik za odsevanje rdeče svetlobe med nočno vožnjo. Pred nakupom oz. prvo vožnjo se tudi pozanimajte glede pravil o starosti osebe, ki lahko vozi dvokolesnik.

Voznik je lahko vsaka polnoletna oseba, ki je sposobna upravljati motorna vozila. Električne dvokolesnike lahko vozijo tudi mladoletne osebe. Vsaka oseba, mlajša od osemnajst let, pa mora med vožnjo obvezno nositi ustrezno čelado. Pomembno je tudi redno preverjanje delovanja vseh zavor, saj ne smejo biti okvarjene. V primeru, da sumite na okvaro, naj vaš dvokolesnik pregleda ustrezno usposobljeni serviser.