Dodatna zaščita stekla za naš pametni telefon

zaščitno steklo

Pametni telefoni so nekaj brez česar danes ne moremo živeti. So izredno koristne naprave, saj jih lahko uporabljamo v osebnem in profesionalnem življenju. Res pa je, da so tudi drage naprave, ki pa se lahko poškodujejo. Ena izmed najbolj preprostih stvari, ki jih lahko naredimo je, da kupimo zaščitno steklo za pametni telefon. Tako si zagotovimo, da tudi ob hujših padcih in drugih udarcih bo naša naprava delovala brez težav.

Kaj sploh je kaljeno steklo za mobitel?

Kaljeno ali zaščitno steklo za naš telefon je tanka ploščica, ki je narejena posebej za naš model naprave. Namesti se ga na steklo telefona in ga varuje pred:

  • Praskami
  • Udarci
  • Vlago
  • Drugimi elementi, ki bi lahko poškodovali telefon

Če nam telefon pade na tla, se nam zaščitno steklo še vedno lahko poškoduje, vendar to zaščiti sam telefon. Tako lahko kupimo novo zaščito in jo hitro zamenjamo, brez poškodb na našem pametnemu telefonu.

Na izbiro imamo dve kategoriji stekla za zaščito, ki pa sta:

Generično

Narejeno je, da paše na več različnih telefonov. Je cenejša izbira in ni nujno, da zaščiti celoten ekran na telefonu.

Specifičnega za naš model ali serijo

Taka stekla so prikrojena našemu telefonu in mu nudijo popolno zaščito ekrana. Je dražja izbira, vendar tudi bolj zaščitimo telefon.

Gorilla Glass na našem telefonu

Vsi proizvajalci telefonov že uporabljajo izredno trpežen ekran na dotik z imenom Gorilla Glass. Na žalost pa ni neuničljiv in ob udarcih lahko poči. Zaščitno steklo, ki pa ga mi kupimo, doda še en sloj varnosti našemu aparatu. Lahko bi rekli, da deluje kot motoristična čelada, saj ublaži udarec in ohrani ključne dele telefona brez poškodb.

Ali uporabniška izkušnja ostaja enaka?

Morda se sprašujemo, če uporaba zaščitnega stekla spremeni uporabniško izkušnjo? Odgovor je ne, saj je skoraj neopazno in ne spremeni fizične interakcije s telefonom. Občutljivost, natančnost, prikaz barv in delovanje naprave ostaja popolnoma enako, kot če ne bi uporabljali zaščite.

Tako lahko uživamo v klicih, igranju iger, pošiljanju e-sporočil, ne da bi nas motila ali ovirala zaščita. Za ogromno izbiro dodatkov za pametne telefona lahko obiščemo spletno stran www.gizzmo.si, kjer bomo našli kvalitetno in preverjeno opremo mnogih proizvajalcev.