Glasbena oprema za profesionalce in amaterje

stoli za bobne

Se navdušujete nad glasbo, a ne veste, kako začeti in kaj kupiti? Ste morda že izkušeni bobnar, ki samo potrebuje nov stol za bobne? Na spletu vam je na voljo široka ponudba vse potrebne opreme, da boste lahko še naprej strastno udarjali v svojem ritmu. Pobrskate lahko na spletni strani: https://www.glasbeniatelje.com/stoli-za-bobne, kjer boste našli številne kakovostne izdelke podjetja Glasbeni atelje.

Dober stol za bobne ima običajno blazino v standardni okrogli obliki. Predvsem je zaželeno, da je udobna in vsestranska. Za maksimalno udobje pa je pomembno, da je prevlečena s kakovostnim materialom, ki je vzdržljiv in se ne obrabi prehitro.

stoli za bobne2

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri

Ker je najpomembnejše udobje, je priporočljivo, da izberete stol za bobne, ki ga je možno nastaviti po višini. Običajno omogočajo nastavitev do maksimalne višine približno 60-65 cm, medtem ko minimalna višina znaša 45-47 cm. Premer sedala znaša okoli 30 cm, samo sedalo pa je prevlečeno z žametasto prevleko.

Poleg udobja med sedenjem in igranjem pa je pomembna tudi stabilnost, ki jo mora zagotavljati vsak stol za bobne, saj se nikakor ne želite prekucniti medtem, ko ga uporabljate. Najboljšo stabilnost zagotavljajo gumijaste nogice. Te so lahko tri ali štiri, odvisno od izbranega modela.

stoli za bobne1

Za večje udobje poskrbi štirinožno podnožje

Vsekakor štirinožno podnožje zagotavlja bistveno več stabilnosti in trdnosti kot trinožno. Za še večjo trdnost pa je lahko tudi dvojno ojačano. Nekateri naprednejši modeli, ki si jih lahko ogledate tudi na spletni strani podjetja Glasbeni atelje, imajo tudi možnost pnevmatske nastavitve višine, robustno sedalo, ki je polnjeno z vrhunsko spominsko peno in prevlečeno s kakovostnim materialom.

Bistvenega pomena je, da stol za bobne omogoča ergonomsko sedenje, ki ga lahko ohranite tudi med igranjem. Ob tem je pomembno, da je zasnovan tako, da izboljša cirkulacijo v rokah, ravno tako pa pomaga ohranjati pravilno telesno držo in ravnotežje. To je predvsem možno doseči z modeli, ki ponujajo tudi dodatno naslonjalo za hrbet, ki si ga lahko namestite po želji.