Hrup toplotne črpalke voda voda ne sme biti problematičen

toplotna-crpalka-voda-voda

Vsi vemo, kako znajo biti nekateri sosedje nevoščljivi in prav zato jih moti vsaka naša noviteta v obliki toplotnih črpalka. Žal pa je res, da znajo biti določene novitete res moteča in to tudi za tiste sosede, ki jih praviloma nič ne zmoti. Praviloma je res, da toplotna črpalka voda voda povzroča nekaj hrupa, vendar pa morate nujno na to paziti in gledati takrat, ko ste v fazi nakupa.

Kakšne manj kvaliteten TČ namreč res povzročajo hrup, ki je lahko neprijeten tako za vas, kot tudi za sosede, zato vam tudi s tega stališča vsekakor svetujem, da se kupi toplotna črpalka voda voda, ki je kvalitetna in katere proizvajalec hrupnost v dB navaja že v specifikaciji. Pri tem pa se lahko hrupnost, ki jo povzroča toplotna črpalka voda voda, poveča tudi z nepravilno namestitvijo.

Če so okoli toplotne črpalke stene in pa samo beton, je jasno, da se bo zvok bolj odbijal in bo postal moteč tudi, če sicer ne bi bil. Bolj kot je prostor okoli mesta, kjer je nameščena toplotna črpalka voda voda, prost, bolj se zvok razporedi in postane nemoteč. Če je okoli mesta, kjer se nahaja toplotna črpalka voda voda trava, pa le – ta hrup spet zmanjša.

Torej se lahko glasnost na pravi način tudi lahko zmanjša, je pa res, da je super, da to načrtujete preden pride do kakršnih koli pritožb sosedov. Ko jih bo toplotna črpalka voda voda enkrat začela motiti, potem jih bo motila tudi še takrat, ko se bo glasnost zmanjšala na minimum.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.