Ideje za materinski dan

darila za materinski dan

Mamam lahko na različne načine izkazujemo spoštovanje ter hvaležnost ob vsakem dnevu leta, še posebej pa na njihov rojstni datum in seveda 25. marca, ko na mednarodni ravni obeležujemo njihov praznik. Pri slednjem smo morda lahko v dilemi, kaj podariti za materinski dan oziroma katere možnosti imamo še poleg šopka rož. Darila za materinski dan so lahko nadvse raznolika in so lahko simbolična in preprosta ali pa tudi večjih vrednosti. Predvsem naj bo v ospredju sporočilnost, s katero jim bomo dali vedeti, kaj nam pomenijo. Preverimo nekaj predlogov, s katerimi jim lahko polepšamo ta praznik.

darilo za materinski dan

Darila za materinski dan, ki so namenjena sproščanju

Biti mama je velik izziv in od te vloge se mora včasih obdarovanka tudi odpočiti, zato bodo nadvse primerna  darila za materinski dan tista, ki jo bodo sprostila oziroma si bo z njimi lahko nabrala novih moči. Aromaterapija z eteričnimi olji in ustrezno masažo je lahko vselej dobrodošla, poklonimo pa jo lahko v obliki bonov, da si lahko sama izbere ustrezni datum. Z boni za:

  • masaže,
  • sprostitvene in zdravilne kopeli,
  • savne,
  • kozmetične storitve,
  • pa tudi z boni različnih ponudnikov, kot so zeliščne kmetije, knjigarne, bioenergijski parki ipd.

ne moremo zgrešiti glede darila za materinski dan. Lahko se podamo tudi v kakšen bolj trajen nakup te vrste, npr. v nakup masažnega aparata, ki je bodisi posebej namenjen za vrat, hrbet, kolena, noge ali stopala oziroma univerzalni za celo telo, primerne pa so tudi različne masažne blazine. Poleg naštetega lahko dodamo še paket dišečih sveč z vonjem pomaranč, cedre, evkaliptusa itd. ali mil ter dišečih olj, ki so izdelani ekološko. Uporabi jih lahko ob kopelih ali za odišavljenje svojih kotičkov. Za hladnejše dneve pa ji lahko pridejo prav termofor s prevleko kvalitetnejše izdelave, posebna odeja iz kakovostnih materialov in z zanimivimi vzorci ali grelec za noge.

materinski dan

Dekorativni izdelki

Okrasne blazine in okrasni predmeti, kot so vaze, šatulje, slike, prti, podstavki in tako dalje, so lahko vedno prikladni. S pravim motivom in poslikavami lahko naredimo velik vtis. Ravno tako velja to za unikatne uhane, obeske in prstane ter stojala za nakit ali tudi modne ročne ure. Podarjanje oblačil je sicer vedno nekoliko kočljivo zaradi možnosti nakupa kosov nepravilnih velikosti ali nepravega izdelka nasploh. Zgrešimo lahko z barvo ali s krojem, ki obdarovanki ne bo všeč, kar nam bo morda težko zaupala. Toda če svojo mamo in njen stil dobro poznamo, ji lahko poklonimo, denimo, edinstven šal iz bombaža ali bambusa ali pa rokavice in različne modne dodatke, ki bodo poživili njeno garderobo.

Za prijetne trenutke v kuhinji

Darila za materinski dan, ki lahko polepšajo jutra v kuhinji ali nasploh sleherni obrok ter pripravo hrane, bodo zmeraj praktična. Morda potrebuje nov oziroma dodaten čajnik ali ročno izdelano skodelico? Ali pa lonček za zelišča? Ali mogoče set doz za shranjevanje hrane ali predmetov v pisanih barvah, ki lahko vnese svežino med kuhinjske police? Izbira domiselnih in neobičajnih tovrstnih izdelkov je velika in lahka.

presenecenje za materinski dan

Kaj podariti za materinski dan za ustvarjalne mame

Če ima naša mama kreativno žilico, jo lahko obdarimo z ustvarjalnimi tečaji, kot je tečaj:

  • kiparjenja,
  • slikanja,
  • izdelovanja nakita,
  • fotografiranja itd.

Tovrstni tečaji so na voljo tudi preko spleta in obenem po zelo ugodnih cenah, zato jih lahko naročimo več v paketu skupaj, dostop do njih pa je pogosto na voljo neomejeno. Seveda je največ tovrstne ponudbe v angleščini, zato je to primerno za tiste mame, ki se v njej brez težav sporazumevajo. Vedno pa lahko kupimo tudi razne predmete, povezane z njenimi hobiji – če je to na primer pletenje, lahko poiščemo nekoliko bolj posebno in dražjo volno, ali če rada riše, bo zagotovo vesela novih materialov.