Imate okvarjen DPF filter?

DPF filter1

Tisti, ki veliko časa preživite v svojem avtomobilu zaradi vsakodnevnih voženj v službo, se morate zanašati na zanesljivost svojega vozila. Majhne okvare lahko dolgoročno povzročijo veliko preglavic in materialne škode. Morda imate težave z EGR ventilom, ki vam pogosto zablokira, zaradi česar se velik del izpušnih plinov vrača nazaj v sesalni kolektor, nato pa jih prestreže DPF filter.

Lahko prihaja tudi do okvar senzorja diferenčnega tlaka ali senzorja temperature, zaradi česar temperatura lahko narase do 1000 stopinj ter s tem uniči DPF filter in katalizator. Takrat lahko pride do poškodb tudi ostalih motornih komponent. Če želite izvedeti, kako se temu izogniti, boste več podatkov o tem našli na veckonjev.si.

Kakšne rešitve so na voljo ob okvari?

Glede na vrsto okvare so možne različne rešitve. Tako vam lahko DPF filter regenerirajo, obnovijo ali pa ga odstranijo in zamenjajo z novim. Obnovitev se izvede s posebno tehnološko napravo USTD, s katero se izvede ultrazvočno čiščenje in termična obdelava satovja. Po uspešno končanem postopku je DPF filter možno obnoviti do takšnega stanja, da je praktično enakovreden novemu.

odstranitev dpf filtra

Če je potrebna vgradnja novega ali obnovljenega, je potrebno izvesti preizkus delovanja motorja, zato je v tem primeru potrebno DPF filter odstraniti. Odstranitev se izvede tudi za namene motorsporta. Ključno je, da je pred odstranitvijo delovanje motorja brezhibno, torej morajo brezhibno delovati injektorji, MAF senzor, EGR ventil in ostale komponente.

Neustrezne rešitve, ki težavo lahko še poslabšajo

Po vsaki regeneraciji DPF filtra krmilna elektronika spremeni predvžig motorja, s tem pa se poveča količina vbrizgane nafte, DPF filter pa je vse bolj zamašen. Bolj je zamašen, večkrat je potrebna regeneracija, rezultat tega pa je večja poraba.

Pogosto se zgodi, da ob okvari mehanik nepravilno odstrani ali reprogramira motorni računalnik. Nekateri opravijo neustrezno izključitev DPF z različnimi emulatorji ali z že prej omenjenim nepravilnim programiranjem. Takšne rešitve so kratkoročne in nestrokovne, s tem pa lahko naredijo škodo vozilu, zato se obrnite na zanesljivega izvajalca. Na veckonjev.si vam ugodno in strokovno izvedejo regeneracijo, obnovitev ali odstranitev DPF filtra.