Izberite kakovostno ležišče, ki diha

žepkaste vzmetnice

Ste vedeli, da se približno 70 % vseh ljudi vsaj enkrat v življenju sreča z bolečinami v hrbtenici? Od tega ima vsaj 30 % v starosti s hrbtenico tudi resne težave. Ne glede na starost je ponavljajoča se bolečina resen pokazatelj tega, da je vaš ledveni del preobremenjen. Začetno neprijetno mravljinčenje ter vnete mišice se lahko skozi čas razvijejo v resno kronično stanje in pospešujejo pojav ostalih bolezni hrbtenice, kot sta išias in obraba hrustančnih ploščic. Za svoje zdravje lahko največ naredite sami in nič drugače ni tudi v primeru pojava težav s hrbtenico. S pravilno držo in nakupom primerne vzmetnice boste vsaj delno odpravili neprijetnosti in zaščiti najobčutljivejše predele. Seveda vsako ležišče ni primerno za vsakega uporabnika, veljajo namreč okvirna pravila, ki jih je pri izbiri dobro upoštevati. V tem prispevku bomo predstavili  glavne napotke in lastnosti dobrega ležišča, kot jih ponuja podjejte Salon pohištva.

 

Kako izbrati ležišče, primerno za vašo obliko hrbtenice?

Za vzmetnice velja pravilo, da le-te ne smejo biti premehke pa tudi ne pretrde. Za zares premišljen nakup se na vsako žimnico uležite s celim telesom in preizkusite različne pozicije spanja. Žepkaste vzmetnice, kot jih lahko vidite na naslednji povezavi: https://www.salonpohistva.si/zepkaste-vzmetnice, so dobra izbira zato, ker se s pomočjo vzmeti in zmožnosti samovgrezanja, povsem prilagajajo obliki vašega telesa. Več o ostalih prednosti tovrstnih posteljnih elementov bomo spregovorili v nadaljevanju, sedaj pa je čas, da vam razkrijemo, na kaj morate biti pri samem nakupu še posebej pozorni.

 

Trdota pomembna za pravilna razporeditev teže

Mehke postelje so sicer udobne, a vaši hrbtenici ne nudijo dovolj podpore, ki jo ta med mirovanjem potrebuje. Trdi materiali, kot je bambus, tvorijo zračne mehurčke ter dajejo pravilno oporo hrbtenici, hkrati pa imajo dobro zmožnost dihanja. Še nedolgo nazaj je veljalo načelo, da morajo ljudje, ki imajo težave s hrbtenico, ležati na trših površinah, danes pa zaradi inovativnih tehnik obdelave materialov (kot je spominska pena),  žimnice niso več strogo ločene glede na težave njenih uporabnikov.

ležišče

Mehki jogiji iz spominske pene so narejeni tako, da se povsem prilagajajo vašemu telesu ter na ta način omogočajo, da je vsak položaj med spanjem udoben in naraven (v obliki črke S). Za še dodatno mehkobo je v samo ležišče dodana dodatna plast ultra mehkega lateksa. S pomočjo pene Skycell bo vaše spanje še bo kakovostno in udobno. Premehko vrhnja plast na drugi strani povzroča napetosti v mišicah in povešanje, sploh, če ste močnejše postave.

 

Pomembna je tudi sestava

Ljudje se razlikujemo tudi po tem, kako naša koža prenaša različne materiale. Se med spanjem radi potite? Potem bodo za vas primerne dvojne žimnice, ki jih lahko obračate glede na letni čas. Bambusna vlakna so izredno zračna in nase ne vežejo preveč toplote, zato bo poleten spanec vročini navkljub neprekinjen. Za še več svežine lahko izberete izdelke z dodatkom aloe vere. Nekatere variacije izdelka nudijo tudi možnost pranja zgornje prevleke, saj se v notranjosti žimnice skrivajo številne bakterije, ostanki mrtvih celic kože in ostale nečistoče. Poleg tega prisotnost nečistoč povzroča nastanek neprijetnih vonjav. Dodajanje bombaža v sestavo še dodatno ugodno vpliva na zračnost in nase veže manj toplote.

 

Popolne vzmetnice za vse, ki trpite za alergijami

ležišče

Vaši otroci trpijo za alergijami ali so občutljivi na prisotnost pršic? Potem izberite izdelke z antibakterijskimi prevlekami in pralnimi elementi iz lateksa. 7-conska površina dodatno omogoča več fleksibilnosti med spanjem, antialergijski efekt pa še dodatno jača mrežna tkanina Airflow. Pena se svoji edinstveni sestavi navkljub ne poveša in odlično ohranja svojo obliko. Na voljo je več trdot in nastavitev opore. Ker površina in notranjost spalnega elementa ni gosto tkana, to onemogoča razvoj optimalnega bivalnega okolja za razvoj pršic in ostalih bakterij.

 

Priročnost: zavij in odnesi

Za še lažji prenos žepkaste vzmetnice iz trgovine do vašega doma, je mogoče izdelek zaviti v priročno obliko (zavoj). S prihodom domov izdelek enostavno razvijte in postavite na čisto mesto. Po dveh dneh bodo notranja vlakna napolnjena z zrakom in pripravljena za namestitev na letveno ogrodje. Ta možnost vam omogoča tudi lažji kasnejši prenos izdelka na ostale lokacije, kot je šotor ali študentski dom.

 

Žepkaste vzmetnice: izdelki, prijazni hrbtenici

Vaš cilj mora biti, da se izbran izdelek za spanje čimbolj prilagaja vaši hrbtenici. Spalne izdelke podjetja Salon pohištva sestavljajo kakovostna kokosova vlakna in vzmeti COCOLIFE. Kokosova vlakna onemogočajo razvoj bakterij na spalni površini, prav tako preprečujejo vdor prahu in pršic v globje plasti pene. Prevleka je hitro snemljiva, lahko jo perete tudi v pralnem stroju. Vsaka vzmet je strateško nameščena na podlago na način, da tvori točkasto ležalno površino. Kar 248 vzmetnih elementov se skriva pod površino, na vsaki strani pa jih obdaja debela plast mehkih vlaken, zato trdih vzmeti med spanjem ne boste čutili. Teža je med mirovanjem enakomerno razporejena po celotnem telesu, kar zagotavlja, da nobena mišica, ki daje oporo hrbtenici, ni preveč obremenjena.

žepkaste vzmetnice

Vaš spanec bo tako še bolj kakovosten, vi pa se boste v nov dan zbudili spočiti in polni energije. Kljub temu, da se pena popolnoma  prilagaja vašemu telesu, njena osnovna oblika kljub obremenitvam ostaja enaka. Ker je vsaka hrbtenica drugačna, so na voljo številne izdelčne variacije, različnih trdot, materialov in debelin. V nekaterih primerih je na vrh dodana spominska pena, kar še dodatno povečuje udobje med spanjem. Trajnost in dolgo življenjsko dobo dodatno zagotavlja do 10 let dolga garancijska doba. Zapomnite si torej, da je spanec pomemben del vašega življenja, zato pri izbiri elementov za spanje ne skoparite, izdelke, če se le da, pred nakupom tudi preizkusite. Pravilna ležeča poza ohranja stalno prekrvavitev telesa in s pretiranim pogrezanjem ne obremenjuje vratnih vretenc.