Izboljšajmo izgled našega vozila

Okrasna platišča

Ko iščemo način kako popestriti naš avto, so okrasna platišča zelo visoko na listu priporočil. Z njimi lahko skoraj vsak avto naredimo odličnega izgleda. Na ta način lahko tudi starejše avtomobile pomladimo, ampak taka zamenjava ima več prednosti kot samo izgled. Z njimi ščitimo svoje kolo pred umazanijo kot tudi poškodbami. Enako ščitimo tudi notranje dele kolesa, kot je zavorna čeljust in ležaj.

Poglejmo si kako si izbrati najboljša platišča za naš avto in na kaj moramo pri tem paziti.

Iz česa so okrasna platišča narejena?

Povečini jih najdemo v aluminijasti in železni izvedbi. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Aluminijasti okrasni pokrovi so lažji in so najboljša izbira za vse voznike, ki zahtevajo veliko od svojega avtomobila. Lahka in dokaj vzdržljiva platišča narejena iz lahkega aluminija so primerna za vozila, ki se veliko vozijo, saj imajo boljši pretok zraka. Poleg tega imajo naraven sijaj, ki ga drugi materialni nimajo, kar bo dodalo vizualno vrednost našemu avtu.

Železna avtomobilska platišča pa nimajo tako dobrega izgleda, vendar imajo druge prednosti. So močnejša in bolj vzdržljiva. To pomeni, da so bolj odporna na udarce in dalj ostanejo novega izgleda.

Plastična platišča za avtomobile so najbolj razširjena, saj so narejena iz trdne plastike in nudijo dober izgled. Avtu nudijo zadovoljivo nivo zaščite in obenem izgledajo dobro. Taka platišča so primerna za mestne in daljše vožnje po avtocesti.

Obstaja še možnost okrasnih platišč narejenih iz titana. To je kovina, ki je lažja od aluminija in bolj vzdržljiva in trpežna od železa. Taka platišča so zelo draga, vendar, če želimo najboljše je to prva in edina izbira.

Plastična platiščaOriginalne in poprodajne izvedbe

Okrasna platišča najdemo povečini v poprodajni izvedbi. Lahko si izbiramo med mnogimi modeli za skoraj vsak avto. Občasno lahko najdemo tudi originalne izvedbe za naš avto. Tukaj imamo več možnosti, če je naš avto bolj športne sorte in je originalni proizvajalec naredil posebno serijo okrasnih platišč za določene modele.

Več kot samo dober izgled

Nakup okrasnih platišč presega meje dobrega izgleda. Lahko si omislimo tak model, ki nam bo izboljšal hitrost avtomobila. Taka platišča so narejen za minimalen zračni upor in težo. Morda malo dražja, ampak lahko prihranimo na stroških bencina, če se veliko vozimo.

Če smo zadovoljni z videzom svojega avtomobila, je nakup vedno upravičen. Vsak ponosen lastnih avto si lahko izboljša svojo vozniško izkušnjo s tem majhnim a izjemno pomembnim estetskim dodatkom.