Izpit za viličarja in iskanje nove zaposlitve

izpit za viličarja projekt varnost

Če ste zaposleni v okolju, kjer se uporabljajo razni stroji za prevoz blaga, potem vam izpit za viličarja pride še kako prav. Potrebno ga je opraviti še preden začnete stroj uporabljati, kazni za uporabo brez ustreznega dovoljenja so namreč visoke. Gre za enako situacijo kot če bi vozili avto brez opravljenega vozniškega dovoljenja, saj tako ogrožate sebe in druge, zraven pa kršite zakon. Zato je izpit za viličarja velikokrat zahteva na delovnih mestih v skladiščih. Ob prijavi na delovno mesto pa vam izpit za viličarja prinese še dodatne točke in ta podatek vam bo zagotovo prinesel prednost pri izbiri kandidata za zasedbo delovnega mesta.

Izpit za viličarja in nekatera dejstva

Izpit za viličarja lahko opravlja vsakdo, ki je dopolnil 18 let. Samo usposabljanje je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. Pri teoretičnem delu se naučite osnov varnosti pri delu in varnostnih določil za delo s strojem. Spoznate tudi sestavo in samo delovanje stroja. Usvojite teoretično znanje postopka dvigovanja bremen s pomočjo stroja, saj se seveda za dvigovanje pomembna prava razporeditev teže, stroj ima neke meje dviga in podobno. Sedenju v učilnici sledi praktični del usposabljanja, kjer se na samem stroju naučite njegove uporabe in motorike, ki je potrebna za upravljanje stroja. Gre namreč za specifično vozilo, katerega način uporabe je povsem drugačen od drugih strojev. Sledi praktični izpit za viličarja.

Kje opravljati izpit za viličarja?

Kar nekaj podjetij nudi usposabljanje in opravljanje izpita za viličarja. Pri izbiri ponudnika, bodite pozorni na to, da ponudnik, na primer, nudi tudi usposabljanje v vašem podjetju. Tako se bodoči uporabniki usposabljajo na licu mesta in so tako pri samostojni uporabi na tej lokaciji bolj samozavestni in vedo, na kaj morajo biti posebej pozorni. Nekateri ponudniki ponujajo tudi popuste na večje število udeležencev, kar pride velikim podjetjem zelo prav. Največjo pozornost pa je seveda potrebno nameniti, da je ponudnik storitve kvaliteten, z dobrimi referencami, ažuren in ima veliko izkušenj na tem področju. S pomočjo takega ponudnika bo izpit za viličarja hitro in kvalitetno opravljen.