Četrtfinala Pokala Slovenije v hokeju na ledu

Pokal Slovenije

Od srede do sobote bomo lahko spremlja pokalne tekme v hokeju na ledu, ki bodo odločile kdo bo letošnji pokalni zmagovalec. Že v sredo je ekipa Bleda premagala ekipo HK Celja kar z 5 proti 0, Triglav pa je odpravil Slavijo z 3:2 in tako napredoval v polfinale, kjer se bo Bled udaril s Triglavom.

HK Maribor – HDD Jesenice

0:8  ( 0:1, 0:3, 0:4 ) 

Jeseničani so pred četrtkovo tekmo četrtfinala proti Mariboru veljali za favorite, kar so tudi takoj pokazali ob začetku tekme. Že takoj ob začetku 1. tretjine je vratarja Verliča s strelom iz bližine premagal Djumić. Maribor je sicer prikazal zelo solidno igro v nadaljevanju, železarjem pa v prvi tretjini ni uspelo več zadeti tako, da se je 1. tretjina končala z 0:1 v prid Jeseničanov.

Do polovice srečanja se je Maribor odlično branil in ohranjal plošček izven svoje obrambne cone,  nato pa je kmalu sledil spet hladen tuš in železarji so ob igralcu več prednost povečali v 29. minuti na 0:2. Le nekaj minut za tem je ob premoči in igralcu več zadel Djumić za 0:3. Le nekaj seknd pred iztekom 2. tretjine se je plošček odbil pred gol vratarja Maribora in Jesenice so povečale prednost na 0:4, Djumić pa je dosegel svoj prvi hat-trick.

V 3. tretjini so železarji močno pritisnili in ponovno izsilili par izključitev, kar je Jeseniški napad v premoči znal izkoristiti, obramba Mariborčanov pa je popolno odpovedala. Končni rezultat na semaforju po 60. minutah je bil kar  0:8.

Maribor - Jesenice
Maribor – Jesenice

 

HK SŽ Olimpija – HD Hidria Jesenice

8:0  ( 2:0, 3:0, 3:0 ) 

Zmaji so tekmo začeli z večino svoje ekipe, tako da podcenjevanja iz strani Olimpije ni bilo zaznati. Zeleni so se tekme lotili s silovitim pritiskom na gostujočo ekipo Jesenic.  Po napaki obrambe, se je mreža mladih Jeseničanov prvič zatresla v 7. minuti za 1:0. Za 2:0 je zadel Miha  Zajc, izid pa je do konca tretjine ostal nespremenjen.

Začetek druge tretjine ni prinesel takojšnjih sprememb. V 33. minuti, po proti napadu je bil ponovno uspešen Sotlar za 3:0. V 40 minuti je Tadej Čimžar je uspel plošček poslati za vratarja Žagarja za 4:0. Isto zgodbo je Čimžar ponovil v zadnji sekundi 2. tretjine za 5:0.

Tretjina številka 3,  se je začela z golom Olimpije v 44. minuti ko je bil uspešen Aleš Mušič in je rezultat povišal na 6:0. V 49. minuti je na semaforju kazalo že 7:0, med strelce pa se je prvič vpisal Nik Simšič. Po hitrem protinapadu je v 52. minuti je Čimžar pridrsal sam pred Jeseniška vrata in zatresel mrežo za 8:0 in prvi hat-trick v letošnji sezoni in končni izid tekme.

Zmaji so medtem z mislimi že v jutrišnjem derbiju, ko bodo poskušali preko Jesenic priti do finala slovenskega pokala.

Pokal Slovenije 20/21
Pokal Slovenije 20/21