Joga omogoča tudi zdravo hrbtenico

joga

Je vaša služba takšna, da veliko sedite za računalnikom ali pa delate težka fizična dela? Pri prvi ali drugi izbiri žal hrbtenica trpi in hrbet kaj hitro boli in vem, da ta bolečina res ni zaželena v našem življenju. Če želite izboljšati vašo držo in odstraniti bolečino, naj vam zaupam, da je joga zagotovo pravilna odločitev za vas. Vadba, ki se imenuje joga, ponuja veliko prednosti in ena iz med glavnih je ta, da boste z malo truda, discipline in potrpežljivosti  imeli lepo držo in to brez bolečin.  Morate pa se zavedati, da joga ponuja tudi duhovno in osebno rast.

 

Enostavna joga in popolna drža. Da, vse to je joga!

Nekaj vaj, ki vam jih joga ponuja za lepšo držo, vam lahko spremeni življenje in to seveda na bolje. Ta vadba ima vedno zanimiva imena, ampak mogoče si boste tako lažje zapomnili položaje in kaj hitro bo joga za bolj zdravo hrbtenico osvojena. Začnete s položajem kobre, nadaljujete z mounteverestom, sledi kamela, lok in zaključite s trikotnikom. Vse vaje ponovite večkrat, če imate možnost in naj vas razveselim, da vam tu joga ne obljublja le ravno držo brez bolečin, ampak boste tako utrdili tudi druge mišice in kmalu lahko imeli tudi zelo lep trebušček.

Če se boste odločili za te enostavne vaje, boste kaj hitro ugotovili, da ste si naredili veliko uslugo, saj se bo počutje izboljšalo in joga vam bo kaj hitro prinesla  tudi bolj miren in trden spanec, ki pa je nujno potreben za boljši jutri. Čeprav imamo naporen urnik tako rekoč prav vsi, moramo poskrbeti za svoje zdravje in joga je en takšen način, kjer se sprostimo in vsaj za nekaj časa pozabimo na vse, kar se dogaja okoli nas. Danes je šport pomemben, prav tako pa zdrava in zmerna hrana. Splača se potruditi in si spremeniti navade, saj bomo tako slej kot prej ponosni nase, telo in zdravje pa nam bosta več kot hvaležna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.