Kaj je dizelski viličar?

Dražba nepremičnine

Navadno so primernejši za uporabljanje na prostem, ker pa imajo za trdnejše delčke posebne filtre jih uporabljajo tudi v bolje zračenih halah. Prednost dizelskega motorja v viličarju je predvsem natančnost pri upravljanju ima pa tudi dokaj visoko nosilnost in hitrost do nekje 22 kilometrov na uro in zato lahko z njim delo izjemno hitro in okretno. Z njim je zaradi visoke nosilnosti tudi z visokim bremenom nemogoče ukrivljanje nosilca, kabina pa ima sodobne vrste opreme, ki skrbijo tudi za udobje viličarista. Ima tudi značilen zavorni sistem, ki temelji na treh vrstah. Prva je delovna, kjer gre predvsem za zavore v sili, s katero lahko preprečite nesreče ali zavirate hitro, če je to potrebno in pa tudi regeneracijska, ki pa je pomembna za pospeševanje ter upočasnjevanje motorja.

Zadnja, torej zavora parkiranja pa je pomembna za to, da viličar, ko ga parkirate lahko varno ostane na mestu. Del viličarja pa je tudi hidravlični sistem, ki je pomemben za samo tovorno delo, torej varno razkladanje in nalaganje ter kakršne koli hitrejše premikanje. Tukaj se nahaja tudi tlačna posoda, ki blaži visoke tlake, torej pri večjih bremenih. Krmili se navadno brez sunkovitih obratov in pa z zadnjimi kolesi in njegovo upravljanje more biti čim bolj enostavno.

In naposled še vprašanje, kje kupiti viličarja in ali obstajajo slednji tudi v najem? Da. Nekatera podjetja danes ponujajo že tudi viličarje in ostale stroje v najem, če pa ga potrebujete in iščete nekaj po ugodnih cenah, so rabljena vozila dobra odločitev, dobite pa jih že tudi na dražbah. Javna dražba je namreč postala prostor, kjer se prodaja mnogo ugodnih predmetov, ki so sicer dobre kakovosti ampak so morda bili zarubljeni. Javna dražba pa poleg premičnin ponuja tudi mnoge nepremičnine, ki so v zadnjih letih, sploh novogradnje postale zelo prodajane. Če torej iščete viličarja ali karkoli drugega po ugodni ceni, vam bo morda javna dražba lahko zagotovila točno to.