Kaj je kurkuma in kako jo uživamo?

Kurkuma

Kurkuma je v zahodnem svetu poznana predvsem kot začimba, ki je k nam prišla po zaslugi indijske kuhinje, vendar pa jo v vzhodnih deželah uporabljajo tudi kot zdravilno rastlino. Čista (ne začimbna mešanica) kurkuma Malinca je iz ekološke pridelave in tako zagotavlja le najbolj kakovostne sestavine, ki jih ta rastlina vsebuje. Če se odločate za nakup zdravilne rastline kurkuma Malinca vam je ta na razpolago v njihovi spletni trgovini, njihove izdelke pa lahko dobite tudi v drugih fizičnih trgovinah, ki se osredotočajo na zdravo prehrano in zdrav način življenja.

Kurkuma je tako, kot že omenjeno, zdravilna rastlina katero uporabljamo za lajšanje številnih zdravstvenih težav ali pa z redno uporabo preventivno skrbimo za dobro počutje in ohranjanje zdravja. Rastlina kurkuma raste predvsem v azijskih deželah, zato se je največ pridela prav tam, kjer so zanjo tudi najboljši naravni pogoji. Kurkuma katero danes uporabljamo v zdravstvene in kulinarične namene je v obliki rumenega praška katerega pridelujejo iz njene korenike. Njena značilna rumena barva se smatra kot naravno barvilo za živila v nekateri primerih pa duti kot naravno barvilo za tekstil.

Zdravilne lastnosti, ki nam jih nudi kurkuma imajo predvsem protivnetni, protimikrobni in protialergeni učinek. Kurkuma pa je tudi izjemno učinkovit antioksidant in se jo zato uporablja tudi za prečiščevanje telesa. Kljub vsem svojim pozitivnim učinkovinam na naše telo pa tudi s tem superživilom ne smemo pretiravati, saj zmanjšuje lepljivost trombocitov. Ena polna čajna žlička kurkume na dan je popolnoma dovolj, vendar pa moramo tudi to količino razdeliti na tri dele in jih zaužiti zjutraj, opoldne in zvečer.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.