Prednosti nakupa nepremičnin na dražbah

Drazbe123 Logo

Nekateri nakupi nepremičnin se prek javnih dražb zelo izplačajo, drugi pa spet ne. V zadnjem času se zaradi poplačila dolgov zelo veliko nepremičnin znajde na dražbah. Vsak posameznik pa mora sam pri sebi oceniti ali je nakup nepremičnin na javnih dražbah zanj smiseln ali ne, saj ni nujno, da nižja cena odtehta tudi njegov vložen čas, ki je potreben za spremljanje ponudbe in udeleževanje na dražbah. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj prednosti nakupa nepremičnin na javnih dražbah.

Na javnih dražbah se običajno nepremičnine kupujejo ceneje kot na prostem trgu. Glavna prednost nakupa nepremičnine na javnih dražbah je, da vsi, ki so zainteresirani za nakup nepremičnine, kupujejo naenkrat. Pri tem pride do zelo transparentnega pregleda dogajanja vsem potencialnim kupcem, kar je pri klasični prodaji nepremičnin nemogoče. Pri klasični prodaji nepremičnin je prodajalec v stiku z enim posameznim kupcem in ne z več hkrati kot je to na javnih dražbah. Tako lahko posrednik oziroma prodajalec kupcu, pri klasični prodaji nepremični, le navidezno zvišuje ceno s tem, ko ga prepričuje, da je še nekaj zainteresiranih kupcev, ki so pripravljeni več plačati za nepremičnino. Kupec v tem primeru ne more vedeti ali je to res ali ne, lahko le slepo verjame ali ne verjame prodajalcu na besedo.

Opaziti je, da se je zaradi gospodarske krize, število potencialnih kupcev nepremičnin na dražbah precej zmanjšalo, in sicer iz povprečja 15 do 30 ljudi na 5 do 10. Dobra prednost tega je, ker pri tem poteka pogajanje z manjšim številom ljudi. Slabost tega pa je, da se na dražbah pojavlja vedno več nepremičnin. Veliko nepremičnin pa je tudi neprivlačnih za nakup zaradi več solastnikov. So nepremičnine, ki se na dražbah ne prodajo niti na tretji dražbi in potem cene padejo za več kot polovico, s tem pa se pojavi priložnost ugodnega nakupa.

Dražbe so za ljudi, ki jim je najbolj pomembno, da dosežejo nižjo ceno, zelo pomembne. Ljudem, ki jim je čas vreden zlata in jim cena ne odtehta vseh skrbi, so dražbe nepomembne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.