Pri nakupu klimatske naprave se raje odločite za split opcijo

klimatska naprava

Na trgu je res veliko klimatskih naprav, zato niti ni zelo čudno, da se ljudje lovijo pri nakupu, zbirajo informacije pri različnih trgovcih, tisti, ki pa res želijo izbrati najboljše, pa si po navadi preberejo še kar veliko materiala na različnih spletnih straneh in tudi po forumih. Glede na trenutno ponudbo pa so najboljše tako imenovane split klimatske naprave, ki imajo enoti ločeni.

To pomeni, da sta dela klimatske naprave ločena, zunanji, ki ima glavni kompresor, je zunaj, medtem ko je notranji del, lahko bi mu rekli možgani klimatske naprave, znotraj, tako da lahko ukaze dajemo z daljincem. Najtežje pri izboru klimatskih naprav pa je to, da se uporabljajo različni izrazi za enako funkcijo. Tako nekateri uporabljajo izraz split klimatske naprave, medtem kot drugi samo ločene klimatske naprave oz. le klimatska naprava, za prenosne klimatske naprave pa se uporablja še izraz »prenosna«, ki nakazuje, da je klima vse v enem in ni zunanje enote.

Pri ločenih klimatskih napravah je treba le zagotoviti, da sta notranji in zunanji del povezana z elektriko in cevmi, po katerih se pretaka hladilni plin, po ločeni cevi pa se odvaja še voda. Glede na to, da zunanji del pri svojem delovanju oddaja tudi nekaj toplote, kar je logično pri čisto vseh klimah, ne glede na tip, je res najbolje, da se odločite za izbor takšne klimatske naprave, sicer bo klima morala ohlajati še zrak, ki ga sama povzroča s svojim delovanjem, kar je izguba električne energije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.