Kako se pravilno ustvarijo Ads oglasi?

ads oglasi

Vedno bolj pogosto lahko opazimo vprašanja v smislu, kako se nekaterim Ads oglasi splačajo, če pa je ROI tako slab oz. celo Ads oglasi sploh ne pokrivajo. A da bi malo bolj razumeli, zakaj se nekateri Ads oglasi ne pokrivajo, pojdimo lepo po vrsti, in sicer v to, kako je kampanja sploh zasnovana in kakšen je cilj posamezne kampanje. Poznamo oglase, katerih glavni namen je samo branding, torej oglašujemo brand, da nam te besede slučajno ne zakupi kdo drug. Tu nekega hudega profita ne moremo pričakovati, saj če je nekdo vtipkal naš brand, tako ali tako pride na domačo stran, kjer pa se konverzije ne zgodijo, samo preverja nas. Če se zgodi konverzija, se na drugi podstrani.

Kaj pa Ads oglasi za izdelek?

Če nekdo išče nek izdelek, kot je na primer krema za hujšanje, pa je v tem primeru smiselno pregledovati in spremljati, kakšen je ROI. V kolikor je nizek, potem se je smiselno vprašati, zakaj. Lahko je razlog v tem, da je izdelek na spletni strani slabo predstavljen ali pa je cena mnogo višja od konkurence, ali pa celo stranka ne pride na izdelek, ki ga je pričakovala. Zato je treba preveri, kako so Ads oglasi pripravljeni, če se morda prikazujejo preveč široko in je treba še bolj intenzivno izločati negativne besede. Prav tako pa je zelo pomembno, kakšen opis date v oglas. Vendar pa je tu bolj vprašanje v tem, ali oglas vsebuje CTA-je, ali je opis oglasa zelo skromen ali kaj drugega. Načeloma pa velja, da je super, če imajo Ads oglasi razmerje nekje 1:3, kar je več, pa toliko bolje.

Pripravite zanimiv naslov in vsebino Adsov

To je najbolj pomemben dejavnik pri pripravi kampanje. Lahko izločite ogromno negativnih besed, a vseeno ne preveč, lahko najbolj optimalno omejite prikaz oglasov po dnevih ali celo urah, a če vsebina in sam naslov, ki ga imajo Ads oglasi, ne bo zanimiv in privlačen, pozabite na to, da se vam bodo Ads oglasi izplačali.