Kakšne omete želite imeti

ometi-baumit

Ometi so del hiše, ki mora biti narejen zelo kvalitetno. To delo vam lahko opravijo zidarji. Ometi pa se lahko nameščajo strojno ali ročno. Tukaj je odvisno predvsem od tega ali se ometi nameščajo na tla ali na steno. Tisti ometi, ki se nameščajo na tla se največkrat nameščajo strojno. Zakaj strojno? Strojno se nameščajo zato, ker je takšno polaganje ometov dosti hitrejše kot pa ročno.

Seveda je tukaj pomembno tudi poudariti, da so strojno nameščeni ometi tudi narejeni manj kvalitetno kot ročni. Zato pa se ročni ometi največkrat nameščajo na stene, ker je na stenah bolj pomembno, da je vse skupaj narejeno kvalitetno. Za ročno nanašanje ometov pa potrebujemo mojstra, ki se s takšnim delom ukvarja. Torej potrebujemo zidarja. Potrebno je omeniti tudi to, da se ne smemo takoj sprijazniti s prvim zidarjem, ki ga najdemo, ampak je potrebno malo poiskati tudi druge zidarje in nekoga, ki mu je omete že naredil.

Tako lahko vsaj nekoga vprašamo kako je zadovoljen z kakovostjo in hitrostjo zidarja. Če bomo izbrali prvega, ki ga bomo našli pa ne bomo vedeli ali je dober zidar ali ne, nam bo lahko hitro žal, ko ometi ne bodo narejeni tako kot bi mogli biti, ampak bodo začeli ali odpadati s sten ali kaj podobnega. Najboljše je izbrati takšnega zidarja, ki nam lahko opravi tako ročne kot tudi strojne omete. Tako mu lahko rečemo, da stene naredi z ročnim ometom, tla pa lahko naredi s strojnimi ometi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.